zondag  4 januari  2009     07:05 - 08:00     Radio 1
Aan de Grond
Beluister deze column  

Columns archief  
Andrť Manuel 
Artis Magister Gaza

In het huidige tempo is het IsraŽlisch-Palestijnse conflict de komende zomer defintief de wereld uit bij het volledige gebrek aan terugschietende Palestijnen. Misschien kan er naar Amerikaans voorbeeld een reservaat in het leven worden geroepen waarin een klein clubje Palestijnen voor het nageslacht bewaard kan blijven. De hekken staan er al. Leuk voor de toeristen. Misschien een aardig idee om de bezoekers te vermaken met het hilarische zelfgemaakte rammelende raketschieten. Nemen we als doel een hele berg, die moet net te raken zijn. De kinderen rennen rond in originele klederdracht. U moet daarbij denken aan een schattige bomgordel die door de toeristen met een afstandsbediening tot ontploffing kan worden gebracht. Net als op televisie.

Natuurlijk ontbreekt daarna de hysterische begrafenis niet, compleet met professionele acteurs die zich met kettingen wel voor het hoofd kunnen slaan omdat ze daar vorstelijk tegen verzekerd zijn. Natuurlijk zal aan een bezoek aan het Palestijnenreservaat een stevige prijskaart hangen, het zullen tenslotte de Joden zijn die deze folkloristische ellende gaan exploiteren. Maar de belofte dat ze de Palestijnen in hun reservaat niet meer zullen bombarderen met bommen die het wel allemaal doen, zal voor velen een fijne pleister op de wonde zijn. Het mooiste zou natuurlijk zijn als onze eigen Geert Wilders het reservaat met een symbolische aanslag op een grenspost zal gaan openen, maar een meisje in een schattig jurkje dat onder een tank loopt is ook een optie. In de beginjaren zal er naar alle waarschijnlijkheid hevig verzet zijn tegen het plan om de Palestijnen onder te brengen in een reservaat, maar als blijkt dat de situatie hetzelfde is als voorheen maar dan zonder het eeuwigdurende, misselijkmakende geweld, zal er een weldadige rust neerdalen over dat eens zo geplaagde volk.

Wel is het zaak om de Palestijnen te behoeden voor de gevaren van alcoholisme en vraatzucht waar de Amerikaanse Indianen zo onder lijden, maar als we de invoer van goederen op het huidige nivau weten te houden zal dat niet al te veel problemen op gaan leveren. En voor de kniesoor die mompelt dat een reservaat een mensonterende oplossing is heb ik maar 1 antwoord: dat klopt. Maar kijk eens naar de Indianen in Amerika. Geen kolonist die onderweg naar het Westen nog last van ze heeft. En zo gaat dat nu eenmaal met de vrede. Daar betaalt slechts 1 volk de volledige prijs voor.

Manuel beschrijft de werkelijkheid zoals deze ten diepste in zichzelf is en zoals die zich aan hem voordoet. Veel mensen beschouwen hun (eigen) wereld als een soort Keukenhof waar de mooiste bloemen (lijken te) bloeien. Als iemand daar gelukkig van wordt: wie zou je dat willen ontzeggen?

Maar Manuel, die door diezelfde tuin loopt, heeft de hinderlijke eigenschap niet naar de bloemen te kijken of de bloesem op te snuiven. Hij kan het niet laten om de stenen op te tillen waar de bezoekers over lopen en te zeggen: kijk, hier nou eens! En daar toont zich een heel andere wereld, de wereld van insecten, torren, wormen en maden, het gevecht op leven en dood.Meer over Manuel

Speeldata nieuwe show 'Voor God noch Vaderland'
Website Andrť Manuel
Archief Aan De Grond
(jaargang 1 tot en met 3)


Reacties op deze uitzending

Er zijn 234 reacties.    
[1]  [2]  [3]  [4]    
Dit is pagina 1 van 4    

Van: BS
Titel: ander masn worden als balans
Deze protocollen dateren van 1897 en zouden het verslag zijn van een vergadering in Basel, waarop Joodse leiders met elkaar besproken zouden hebben hoe zij de wereld onder Joodse heerschappij moeten brengen. Uiteraard maakten de nazi’s later dankbaar gebruik van deze zogenaamde samenzwering.


Van: Benedictus Spiritus Sanctus MMMMMMMMMM
Titel: Nederland
nee hoor marco,

ik blijf lekker in mijn eigen Nederland wonen en zal zorgen dat dit Nederland blijft zoals het vroeger was!Van: marco
Titel: emigreren
Misschien moest jij maar eens emigreren naar de VS of Israël dan, gezien je lofzangen daarover, wordt het hier ook een stuk prettiger wonen.


Van: Benedictus MMMMM
Titel: wensen vs doen
marco,
dan hadden dat tuig van de richel van palestijnse rotjongeren maar geen stenen moeten gooien. Daar moet die klagende vrouw met haar aanstellerig zusje heen gaan. niet naar mijn mooi Nederland. Chritenen die anderen doodwensen zijn wel de ergste soort....
nou, voor mij zijn moslims die anderen vermoorden wel de ergste soort. Dat is het verschil, eppo spaargaarden! maar goed, wederom heb je je walging naar Christenen duidelijk gemaakt. Ze zouden jou eens hard moeten afstraffen marco. maar dat komt nog wel, aan gene zijde, als je de werkelijkheid van het leven, het universum en van je eigen nietigheid in volle moet aanschouwen.Van: marco
Titel: hé benedictus
Heb je nu een impliciete bekentenis afgelegd inderdaad onder de naam 'marco' te posten? Je lijkt zelfs je 'eigen' emailadres die anders naar hotmail verwees anders geschreven dit keer. Ga zo door man, heel moedig van je deze methodieken.

Oh ja, ik heb helemaal niets over de ruggen van slachtoffers in de Bijlmer geschreven, ik schreef alleen dat er sporen van uranium en sarin zijn gevonden nadat die Bo(e)ing (whatsinaname?) van El Al zich in die flat boorde, en dat ze moeilijk deden over de preciese lading van dat onfortuinlijk onderhouden vliegtuig.Van: marco
Titel: aan de andere marco
Ik vind het op zich niet vreemd dat ik nauwelijks een verschil tussen jouw taalgebruik gekoppeld aan slechte leesvaardigheid zie tov van die van Maledictus. Jouw stukje hieronder zou ik gif op durven innemen dat het door diezelfde slechte spreker zou zijn geschreven.
Zal ik het dan nog even geduldig voor je uitleggen, wat ik met liefde bedoel? Liefde betreft wederzijdse affectie, en die kan zo hoog oplopen dat als je in twee verschillende landen woont je met zijn tweeën in één land gaat wonen, en als je vrouw bijvoorbeeld in Gaza woont en daar een zusje heeft die gehandicapt is geraakt (bv door collectieve afstraffing in de vorm van een bombardement vanwege een paar stenengooiende jongeren), en zij moet daar voor zorgen, en het niet mogelijk is om die een status in Nederland te laten krijgen, dan ga je toch daar wonen? Het is maar een voorbeeld.
Overigens stond er gisteren in de Volkskrant een foto van een gemaskerde man in een tunnel met een kalfje in zijn armen. Het zal wel erg stoffig zijn in die tunnel, dus je kon niet zien of hij een baardje had. Overigens hebben die orthodoxe Joden ook vaak baarden, is dat jullie niet opgevallen? Sinterklaas heeft ook een baard, is dat verboden? Ik heb ook een baardje, maarja ik ben te lui om mij te scheren.
Ik heb een hekel aan geloof dat mensen hebben waardoor ze een oogklepperig wereldbeeld hebben. Dat kunnen christenen, moslims, kapitalisten, en ook socialisten zijn (en judaisten inderdaad). De wijze waarop geloofd wordt is de pest die moet worden bestreden. Kan het niet goedschiks, dan maar met de brandspuit. En christenen die anderen doodwensen zijn wel de ergste soort. Noem jij dat maar christenhaat, nou dat soort christenheid dient hard te worden afgestraft.Van: marco
Titel: ratten
ja hoor marco,
ga jij maar die collectieve verkrachtringen (importbruiden) bewierroken. Weet je wat, verkoop je eigen dochter ook maar aan zo'n baardman. Kan gelijk al zijn neven en zijn ooms over haar heen gaan. als ze piept, sla je ze gewoon helemaal verrot, zoals jou betaamd is.
dat jij abu jaha aanhaalt (je weet nog geen eens hoe je zijn naam schrijft): ja, die is naar libanon teruggegaan. Hopelijk is ie in opgebalzen en helemaal kapotgeschoten, de vuile terrorist dat ie is!
grafjureken die verachtelijk zijn. nee, je christenhaat is duidleijk en je islamitsche terrorisme bewierroking is overweldigend.
maar goed, dat is dan een grote uitzondering. Verders vluchten alleen maar mensen uit dat soort landen, en staan miljoenen mensen te trappelen om in de USA of in Nederland of in Israel te wonen. Tsja, hoe zou dat toch komen he...
mij uitmaken voor miezerige genedictuc...ja, ratten zoals jij die kicken op massadoden in de bijlmermeer (waar mijn familie ook is omgekomen), verdiend alleen maar te sterven.
en dan nog steeds verbitterd te vechten over die zaterdag...wat een lul ben je toch! ga toch wat doen in je leven, of pleeg euthaniasie. doe ietsVan: De Intermediair
Titel: De Transfair van jet Nieuwe jaar.

Wellicht heeft Geen Stijl nog een plekje in het ‘vaste panel’

Voor €25,- euro bel ik even voor je, en zal ik een Goed Onbeleefd woordje voor je doen.Van: De Zwijger
Titel: Tabé...

Hij schijnt zelfs niet meer te ‘Voelen’ wat het is…als hij hier niet kan Tieren op de site...

Sneu..zo’n man…Van: marco
Titel: die namen van de bezoekers ook
Het blijkt toch nog mogelijk te zijn dat mensen met een lange naam de bezoeker van deze site noopt tot de aankoop van een wel heel brede monitor :@)

Desondanks, er zijn massa's mensen die emigreren naar het land van hun liefde. Wist je niet dat als mensen van elkaar houden zij allerlei dingen afwegende besluiten hun leven samen verder te leiden/lijden in het voor allebei de minst slechte keuze? Hier wordt door een stel grafjurken gefulmineerd tegen importhuwelijken, vooral door de meest verachtelijken onder alle christenen.
Anderzijds is Abu Jajah (of hoe je dat ook schrijft) van de Belgische AEL in zomer 2006 terugverhuisd naar Libanon, waar hij meer voor zijn volk kon betekenen dan in Antwerpen, alwaar hij ook goede daden heeft verricht. Dat in België 'militanten' een woord is voor 'actieve vrijwilliger' is het gehele godganse nederlandse volk ontgaan. En naar de feiten kijken lukt ook al goed met die zogenaamde linkse media op tv toch?
Vervolgens kan ik jou zeggen, miezerige genedictuc dat jij je almaar belachelijker maakt op dit forum door jouw inherent contradictieve bijdragen hier, en dan heb ik het nog niet eens over je marginale taalkennis. Als alle mensen eens de moeite nemen om jouw bijdragen van de afgelopen anderhalf jaar naast elkaar te leggen ontstaat het beeld van een krijsende kwijlende andermans wijsheden uit zijn smoezelige kastje rukkende overdag postende zelfhater als uitkeringstrekker, en in Mechelen kan je misschien wel geweest zijn, maar je hebt zeker gelogen over die gehele zaterdag niet iets geplaatst te hebben, jezelf zeker wanende als weggecensureerde opportunist. Welk doel jij nastreeft is nog niet geheel duidelijk, maar je gehalte ligt reeds lang op straat, in de goot.Van: De Opgewekte
Titel: Dood door onschuld...
Er is er maar één die Hier [Site]Levensmoe is, ...zie ik.

Meldt je dan aan bij het Leger...Van: Benedictus Spiritus Sanctus MMMMMMMMMMMXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM
Titel: water en represaille
zwaarmoedige, leef je in een ei of zo? de hele geschiedenis van de hele wereld (ELK land dus) heeft bestaan en bestaat uit oorlogen. Zijn we dan allamaal levensmoei? denk het niet! levensvreugde, die verdedigd moet worden.

door regering de dood in gejaagd? oh, en wat dacht je dan van alle die imbiciele opblaaspoppen van 13/14 jaar die misbruikt woirden door hamas, met kutexcuus dat ze later 70 maagden krijgen...

marco, je zit vol paranoide.
wat denk jij nu eigenlijk wel, hoe het komt dat miljoenen mensen uit de hele wereld naar Israel en de USA willen emigreren, en geen rat er is die naar dat kutpalestina, syrie, iran, libanon, marokko, egypte, irak vrijwillig wil emigreren.
(of naar noord-korea en cuba, in jouw geval)?? ja he, hoe komt dat toch? wel kotsen op Israel en USA, maar wel je levenlang gebruik maken van techniek en veiligheid uit die landen.

weet je marco, het is prima dat die represaille is uitgevoerd. een duidelijk afschikvoorbeeld, moeten ze maar geen bommen gooien naar Israeliers! Wouh dat wij zo'n regering hadden in Nederland!

hamas, een hoererende organisatie. eerwraak (vermoorden hun eigen dochters, zussen en vrouwen) omdat hun eigen piemeltje weigert. hamas, de Hoer uit Openbaringen!

oh ja, en over Afghanistan gesproken. Daar reageer ik niet op. Jij itresseert toch ook niets dat er bejaarden en kinderen en vrouwen worden afgeslacht door die hamasterroristen? trouwens, wat intresseert mij die afghanen nu. Die kiezen erzelf voor om zich over te leveren aan die terroristen

oh ja, dat de Staat Israel veel water heeft, dat komt hen toe. Die palestijnen doen niets aan hun eigen ontwikkeling. kunnen alleen maar de boel besodemieteren en kapotmaken, dus verdienen ze geen druppel water! moet je nu toch zien, met al die biljarden oliedollars van hun moslimbroeders, en niemand van hen helpt die palestijnen. ha ha ha, wat een mislukkelingen en loosers!Van: CW
Titel: Zo de waard is vertrouwd hij zijn gasten
Technisch intermezzo 2:
Van staal bedoelt u waarschijnlijk - hoogwaardig Judaees kwaliteitsstaal, eerlijk gedolven uit het gebergte van GalileaVan: marco
Titel: merkavabuik
Nee van blik. Maar lang geleden (vijf jaar ofzo) hebben ze een bombardement uitgevoerd uit represaille omdat een Palestijn het lukte een Merkava op te blazen door er een zelfgemaakte bom onder te leggen. De Israëlis dachten waarschijnlijk dat die Palestijnen nooit landmijnen zouden kunnen bezitten, maar ze hadden buiten de waard gerekend.


Van: CW
Titel: Geen roddel edoch facts
Nieuwsbron MEMRI, een onderzoeksinstituut in het Amerikaanse Washington dat onderzoek doet naar media in het Midden-Oosten. Het zette de beelden donderdag al op internet.

Technisch intermezzo:
Gaaf en sturdy hé die Mekava 4....
U had het over een aluminium buik?
Verklaar u svp nader.

UW CWVan: marco
Titel: roddeljournalistiek
Wat is daar nou weer de bron van, geenstijl ofzo? En hebben ze tegenwoordig op de Merkava IVs ook al schotelantennes om het laatste nieuws te volgen dat de lucht geklaard werd van het gekrijs en gegil van de rupsbanden?
Zal ik nog eens Pim Fortuyn correct proberen te quoteren over strenge gelovigheid? Dat was in dat gewraakte Volkskrant artikel van dacht ik 9 februari 2002 waarna iedereen over de man viel omdat hij artikel 1 van de grondwet zou willen afschaffen (dat stond namelijk op de voorpagina), terwijl geen hond dat andere citaat schijnt te hebben gelezen. Oeps, ik kan dat hele puinhopen van paarsboekje niet meer vinden, waar ik het in heb gestoken, jammer.Van: CW
Titel: Hamas aan de porno
Quote van de dag:
Hamas baardmannen en een Poolse snol...

Heeft u ook het bericht gelezen dat de streng (hoe kan het ook anders) islamitische televisiezender al-Aqsa TV woensdagnacht per ongeluk beelden heeft uitgezonden van een naakte vrouw, zulks tijdens een live uitzending van Hamas - die het kanaal van Aqsa op dat moment gebruikte t.b.v. een uitzending vanuit Gaza stad. Hamas gebruikt deze zender doorgaans om verklaringen af te leggen
De blunder werd pas na enkele minuten opgemerkt.

Wat wilde het geval...
de dienstdoende redacteur van al-Aqsa dacht op een rustig moment even te kunnen zappen naar een Poolse zender met erotisch getinte programma's, niet beseffend dat het publiek kon meekijken.

Welnu u zult begrijpen dat de lucht boven Gaza stad voor één moment even niet zwanger was van het overheerlijke en rechtvaardige geluid van de rupsbanden der Istraelische Merkava tanks.
Het Alloeah Akbar moet in een vreselijk pandemonium van gekrijs en gegil door Hamas baardmannen over de stad hebben geklonken.
Het was natuiurlijk al helemaal niet leuk dat op dat moment de Hamas leider Mahmud Sahar net bezig was met de zin dat "een volledige overwinning op Israël nabij was"

Hoe zou u zich als Hamas baardman voelen om dan vrijwel direkt een Poolse snol in beeld te krijgen?

Het gerucht gaat dat menig Hamasman (de vrouwen des huizes waren al achter slot en grendel gezet) getracht heeft de TV af te stemmen op Polen....Van: marco
Titel: CO2 uitstoot
De kooldioxide uitstoot zal naar verwachting met 3% dalen dit jaar, en niet vanwege allerlei ondertekende en/of zelfs geratificeerde protocollen, en de daaruit voortgevloeide overheidsbeleidenissen. Nee, het komt door de KREDIETCRISIS. Dan is het gelijk bewezen dat de mens een egoistische creatuur is, die vroom is ten aanzien van zijn buren, maar zelf stiekem de koektrommel plundert, behalve als het geld gaat kosten that is.


Van: marco
Titel: 17 burgerdoden
Waarom heb ik BSS xxxxxx niet gehoord over 17 burgerdoden gisteren in Afghanistan? Hij had het zeker te druk met de andere kant op kijken?


Van: marco
Titel: waterdrain
Israël heeft moeite met het teruggeven van de Golan hoogvlakte vanwege de watervoorraden daarvandaan, en de zesdaagse oorlog was het gevolg van een Syrisch plan om de waterstroom naar het zgn Meer van Galilea te verminderen (twee van de drie bronnen zouden worden omgeleid). Voorts wordt er zoveel water opgezogen vanuit de bodem voor de landbouw, om leuke grasvelden te handhaven en voor zwembaden dat er verzilting plaatsvindt, en de West Bank het nakijken heeft. Die Palestijnen zijn wijzer met water, en omdat zij een moeilijker leven lijden hebben zij een beter uithoudingsvermogen dan de Israëlische patsers met hun amerikaanse automobielen.

Voorts is het lezen van het NRC van deze zaterdag de moeite waard, oa omdat er iets in staat wat ik twee weken geleden al schreef, namelijk dat de verkiezingsstrijd in Israël is uitgebarst.

Overigens was Ali Baba de good guy, oftewel het lichtende voorbeeld in het verhaal.Van: CW
Titel: Israël - een lustoord
What is your point marco? Wat probeer je ons nu allemaal wijs te maken?

Israël heeft zijn zaken in meerder opzicht prima op orde. Het is een soort lusthof, eilaas het wordt regelmatig bedreigd door de terreur van o.a. Hamas, Jihad, PLFP,
Hezbollah en andere Palestijnse en Arabische facties (soort moderne versies van de roversbenden van Ali Baba).
Het gehele spul wordt uiteraard gedirigeerd en opgehitst vanuit Iran en Syrië.

Het is op basis van deze constante dreiging dat Israël noodgedwongen veel in haar defensieapparaat dient te investeren.

En laten we even duidelijk zijn: indien ze in Schiphol nog iemand nodig hebben om een lading in een El Al toestel te plaastsen - kom ik omgaande (u toch ook?).

Om een paar duffe, politiek correcte leden van de Linkse kerk om de tuin te leiden wil ik thuis ook nog wel een vrachtbrief in elkaar flansen, dan wel een pet meenemen waaronder het e.e.a. verborgen gehouden kan worden.
By the way, hebben ze die man in die verkeerstoren nooit een lintje gegeven? - dat moet dan alsnog snel gebeuren. Het dringt urgent.

Het belangrijkste is dat Israël zijn broodnodige spulletjes krijgt in haar strijd tegen de fascistische Palestijnse/Arabische terreur.Van: marco
Titel: xxxxxxxxxxxxx
Ik ben overigens erg benieuwd waar xxxxxxxxxxxxx voor staat, danwel voor heeft gestaan, en dan bedoelde ik niet de XXXXXX in de naam van de sticky key keyboard van ene BSS. Mark Rutte zei ook al dat Israël een fantastische economie is, vandaar ook dat hij een verregaande handelsassociatie met dit crimineel te achten bewind wil, immers, "it's the economy, stupid" (zei Bill Clinton toen hij pa Bush aan het verslaan was, en Bush Jr was te dom om dat te begrijpen). In 2006 is er voor 13 miljard in dat land gestoken, en daarmee konden ze dus de oorlog tegen Libanon financieren. Die vrijhandelsverdragen met de westerse wereld zal ook wel als subsidiering kunnen worden beschouwd, dus eigenlijk is het een zeer kwetsbare opgeblazen ballon, met als enige uitvoerprodukten geslepen bloeddiamanten, andere juwelen, woestijnzand in IC vorm, printer- en spionage electronica, en jaffa fruit en carmel groente. Dat ze daarmee nooit al die wapen import kunnen financieren is duidelijk, en een publiek geheim is het hoe dan wel, maar dat is niet te verifieren omdat de Pentagon begroting grotendeels geheim is. Dat er nog een schip met ammo zomaar Israel kan worden binnengevaren zou te maken hebben met dat dat spul voor amerikaanse bases in Israel bedoeld zouden zijn, en al was besteld nog voor de Gaza oorlog uitbrak. Je zou er bijna een botervloot op afsturen, lekker koel voor op het hoofd.


Van: CW
Titel: Kameraadschap tot in de dood
Als aanvulling op mijn eerdere bericht..

Dvir Emanueloff was lid van de elite eenheid de Golani Brigade en was afgelopen zondag betrokken bij een actie tegen een tunnelsysteem, toen hij plotseling neergeschoten werd. Zijn commandant heeft hem met gevaar voor eigen leven nog getracht uit de vuurlinie te trekken en raakte daarbij gewond.

Dvir Emanueloff mocht slechts 22 jaar worden.
Echter dat is niet het ergste -wij allen zullen eenmaal vroeg of laat moeten sterven - echter van deze Held van Juda kan gezegd worden "Gesneuveld voor Israël " en daarmee ten diepste voor allen die vrijheid en democratie in het MO aanhangen en steunen.

Dank Benedictus voor het betoonde respect...Van: marco
Titel: SMSje
Dat SMSje zegt toch alles? Er is niet eens sprake van 'we'. Bovendien heeft zijn regering hem de dood in gejaagd, zonder hulp van een god.


Van: De Zwaarmoedige
Titel: Ja CW..maar nooit uit Naam van God

Wie een Oorlog ontketend of voert...is zelf Levensmoe...Van: Benedictus Spiritus Sanctus MMMMMMMMMMMXXXXXMXXXXMMXMXIIIIVVVVVVV
Titel: min volk
moet je nagaan CW, wat voor een ondankbaar en min volk die palestijnen wel zijn.

RIP en Repsect voor DvirVan: CW
Titel: Svp een moment van eerbied...
.... "Met Gods hulp gaan we de eer van Israël herstellen"...

Afgelopen zondag sneuvelde de Israelische soldaat Dvir Emanueloff tijdens zware gevechten in de buurt van Gaza stad. Hij was daarmee de eerste Israelische soldaat die omkwam in dit conflict.

Vlak voor hij sneuvelde stuurde hij zijn moeder dit laatste -indrukwekkende- SMS bericht:

"Lieve moeder, ik hou van jou het meest in de hele wereld. Ik pas goed op mijzelf.
Met Gods hulp gaan we de eer van Israël herstellen"


Moge wij allen eer en respect betonen voor deze Held van Israël, die het hoogste offer bracht voor zijn vaderland, de vrede, de vrijheid en het recht van Israëls burgers om gevrijwaard te zijn van terreur.

Nb:
Israël heeft zich 3 jaar geleden -als blijk van goede wil- teruggetrokken uit Gaza. Zij hebben daar "als dank" vanuit Gaza in die 3 jaar meer dan 5.000 (sommige bronnen zeggen meer dan 6.000) raketten voor terug gekregen.
Israël kon niet anders doen dan op deze wijze te reageren (overigens eerst nadat zij meerdere malen een waarschuwing hadden afgegeven).Van: Benedictus Spiritus Sanctus MMMMMMMMMMMMMIVVVVVVVVVVVVVVVV
Titel: honderd ratten
weet je waarom Israel meer aanricht met een aanval dan al die theedrinkende terroristische, aan de cocaine verslaafde hamasstrijders ooit kunnen doen? Omdat De Staat Israel het gewoon niet tollereert dat er xxxxxx van terroristen zijn die hun burgers bedreigen. Israel is gewoon veel slimmer en veel intellectueler en veel meer ontwikkeld dan heel die zandbak van het MO bij elkaar.
Als ze geen massale aanvallen van De Staat Israel willen, moeten ze gewoon die Staat niet aanvallen. Zo eenvoudig.
lekker he marco, om het christendom nog effe lekker belachelijk te maken met je kromme en ziekelijke interpreatie van Professor Dr. W.S.P. Fortuyn.
sul, ga maar lekker met je moslimvriendjes de vergassing van de Joden aanmoedigen. Vandaag in amsterdam honderd van die irritante marokkaanse jongeren die een stille tocht houden. Ze zijn geschokken over de opstelling van de Nederlandse regering (xxxxxxxxxxxx). Geschrokken....De hele Nederlandse Maatschappij is altijd al erg geschrokken van het niet ingrijpen door de Nederlandse regering tegen diezelfde xxxxxx tuig van de richel daar in Amsterdam, met hun jodenhaat.Van: marco
Titel: Prof. Dr. WSP Fortuyn
had nooit moeten zeggen dat 'de islam een achterlijke cultuur' (vele maanden later door hem gecorrigeerd in 'achterlopende cultuur') is, een socioloog onwaardig. Eerstejaars sociologiestudenten weten al beter dat generaliserende uitspraken per definitie onjuist zijn (en dat statistiek nooit kan worden gebruikt om zaken te bewijzen, zoals ook is gebleken in de rechtzaak tegen Lucia de Berk). Maar hij deed ook weleens intelligente uitspraken, zoals die over het orthodox protestantisme, waarover hij zei dat die de morele lat zo hoog leggen dat dat eerder pervers gedrag aanmoedigt dan voorkomt. Zelf hing hij zijn vuile was gewoon buiten, en was daar nog trots op ook. U weet wel, de katholiek Fortuyn bezondigde zich onder meer aan ijdelheid, wat de grootste kardinale zonde is van de zeven.


Van: marco
Titel: haat en nijd
Zoals u ook in mijn eerdere reakties heeft kunnen lezen, is de methode die namens vele Israëlische kernkabinetten middels het IDF, Mossad en Sayeret Matkal (zou dat de drijvende kracht zijn achter het kernkabinetten poppenspel?) amongst others van dergelijk psychologisch gehalte dat menige vredesbesprekingen in de rug zijn geschoten danwel in koelen bloede zijn afgeknald. Dat dat kwaad bloed zet is duidelijk, en zo konden organisaties als Hamas en Hezbollah ontstaan en op gemotiveerde recruten blijven rekenen. Ook de corruptie binnen Fatah heeft hieraan meegeholpen mbt Hamas. Het moet gezegd worden dat Hezbollah zich nog tamelijk beschaafd heeft gedragen in de zomer van 2006 ten opzichte van de toen reeds schuimbekkende fraudeur Olmert. Maar het moet gezegd worden dat het nog vele malen slechter zou kunnen met orthodoxe kopstukken, en die geïmporteerde russen kunnen er ook wat van.


Van: E. Elm
Titel: Laat dr Pim Fortuyn in vrede rusten.
Het irriteert me dat verscheidene mensen in deze rubriek posthuum natrappen naar wijlen dr W.S.F. Fortuyn. Hoewel ik zijn duidelijke en principiŽle houding jegens IsraŽl in een klimaat waar IsraŽl-vijanden zo wel van links als rechts de wind meehadden, bewonderenswaardig vond, en ik zijn even duidelijke afwijzing van het rampzalige JSF-project nog steeds ten volle onderschrijf, heb ik wegens zijn kleffe omgang met poenpatsers van het kaliber Harrie Mens mooit ťťn moment overwogen mijn stem te geven aan zijn lijst.
Zijn vatbaarheid voor hinderlijke emotionele uitbarstingen zouden hem als een moordenaar hem niet voortijdig het zwijgen had opgelegd bij een verdere politieke loopbaan naar ik vrees ernstig hebben belemmerd.
Maar aan zijn openheid (ook over eigen zwakheden en eerdere fouten) zouden velen een voorbeeld kunnen nemen niet in de laatste plaats de nu zo massaal toegejuichte nieuwe burgemeester van Rotterdam, die in 2002 als baas van de buitenlandersclub "Forum" de verkiezingsoverwinning van "Leefbaar Rotterdam" in strijd met de leus "Nooit meer Auschwitz"" noemde. Hij deed dat in een vraaggesprek met Trouw
(dat die krant echter onvindbaar heeft gemaakt in zijn archief op het internet)
Ook wie -zoals ik- weinig op heeft de partij van de heren Pastors en SÝrensen, kan moeilijk heen om de vaststelling dat zij dezer dagen veel meer stijl en wijsheid aan de dag leggen dan de heer Aboutaleb in maart 2002.
Van: CW
Titel: Rantisi en Yassin - dat waren nog een echte schatjes..
Quote: "Hoeveel burgerdoden moeten er dan nog vallen in de Gaza Strip vragen wij ons in gemoede af"?

.... Mijn beste, wilt u deze vraag svp rechtstreeks doorspelen aan het hoofdbestuur van Hamas BV, handelend in bommen en granaten.
Snapt u nu O marco hoe misdadig deze organisatie bezig is - hoe zij de burgerbevolking in Gaza a.h.w. kaapt voor haar eigen waanzin en haat, WANT.. indien zij vandaag het afschieten van raketten officiŽel afzweert hoeft er in Gaza van nu af aan geen enkel (burger)slachtoffer meer te vallen... (dat heeft IsraŽl plechtig beloofd)
Wat een afschuwelijke en misdadige verantwoordelijkheid halen zij zich hiermee toch op hun hals door hierin niet in mee te gaan..

De toekomstige doden -ook door een eventuele abusievelijke fout v.e. Israelische tankcommandant- zijn heden vanaf 12.40 uur ten principale de verantwoordelijkheid van Hamas (ga lekker ff zelf aan het gas).

Waarom gaan die "vredes tortelduifjes"als de Gretta's en de Olivier van Bommels hiervoor eigelijk allemaal niet massaal de straat op met spandoeken HAMAS STOP ER TOCH MEE - U SPEELT MET HET LEVEN VAN ALLE (Palestijnse en Israelische) BURGERS.

Benedictus: dank voor uw steun - ik beraad mij nogVan: marco
Titel: Hamas moorden
Onder de staatsterreur uitgeoefend door IsraŽl vallen in ťťn enkele dag meer doden aan Palestijnse kant dan Hamas in ťťn jaar voor elkaar heeft kunnen krijgen. Overigens heeft de kortstondige opvolger Rantisi van de met een raket uit zijn rolstoel geschoten Sheik Yassin gezegd dat Hamas zou stoppen met het aanslaan van IsraŽlische burgers als IsraŽl ook zou stoppen met het liquideren en harassen van Palestijnse burgers. Ook Rantisi is afgeknald door de vredelievende defensiekracht israŽls, en de hemel zij geprezen dat Haniye tot dusverre uit hun vizier heeft kunnen blijven.


Van: Benedtus Spiritus Sanctus MMMMIV
Titel: tunnels voor smurfen
hoeveel burgers hebben de hamas al op hun geweten in Israel, marco?
heb je nu je zin, heb je een forumlid zo zitten treiteren dat hij weggaat.
en hupla, daar ga je weer: anderhalf miljoen stemmers op de partij van de Heer Pim Fortuyn (groot geworden door het misdadig beleid van alle linksche partijen!) geflipte medelanders noemen.
lekker mannetje ben je. Een grote smoel open trekken tegen mensen die het gedrag van veel marokaanse jongeren aan de kaak stelt, maar naar jezelf kijken...ho maar.
ga je nu ook al huilen om die smokkelroutes? tunnels waar wapens doorheen worden gebracht! nee, in jouw naieve ogen zijn het natuurlijk alleen maar arbeiders en hun huisraad wat er doorheen gaat. Nou, zou dat zo zijn, dan is het hun eigen verantwoordleijkheid als ze worden opgeblazen. Moeten ze maar geen terroristische tunnels gebruiken om hun ezels burkavrouwen te vervoeren.
CW, ik stel uw afscheid zeker niet op prijs. U bent een van de zeer weinige die boven het maaiveld durft uit te komen. Blijft alstublieft!
Van: marco
Titel: Verhagen in de Tweede Kamer
Volgens Verhagen zou Israël de opschorting van de EU gesprekken met dat land tbv een nauwere samenwerking opvatten als een veroordeling van de oorlogshandelingen. Hoeveel burgerdoden moeten er dan nog vallen in de Gaza Strip vragen wij ons in gemoede af? Het allereerste plan om de raketlanceerinstallaties te ontmantelen is blijkbaar iedereen alweer vergeten. Nu worden de smokkelroutetunnels ook al gezien als wapentransportroutes terwijl het gros wat daar doorheen kwam migratie arbeiders en huis tuin en keukenspullen betrof. Allemaal burgerdoelen dus die worden aangevallen.


Van: CW
Titel: Ontzettend flauwe eindredeactie

Dank marco.
Voor het feit dat je de stiekume kuisingsactie van de eindredactie openbaar hebt gemaakt...

Ik wend mij rechtstreeks tot u -ja jullie- u vleges en kwajongens (mogelijk kwameisjes) van de eindredeactie....

Wat ontzettend flauw en benepen dat u de forumleden heeft onthouden dat Banki Moon z'n xxxxxxx niet kon geloven.
En dat zonder aankondiging vooraf of opmerking achteraf...

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

U laat wel pontificaal het Joods gewin m.b.t. het Palestijnse Reservaat in uw colum staan (zet daar eens een 88-tal or so xxxx (kruisjes) neer!!

Geachte mede forumleden,
Ik gevoel mij genoodzaakt deze ongeordend aangestuurde tent (forum) te gaan verlaten.
Ik moet niet het gevoel hebben dat ik telkens achter mij te dient te kijken of door de Eind(slot van het liedje)redactie er telkens politiek correcte voetangels (xxxx) worden geplaatst.

Indien er zijn die mijn afscheid niet op prijs stellen (kan me nauwelijks voorstellen, gezien mijn pro-IsraŽl -12 bril) hoor ik dat graag.

Uw CW (in afwachting)
Van: marco
Titel: weledelgestrenge peluwgebruiker
Het was toch ook u die net zoals vele andere geflipte medelanders die achter hun heiland PF aanliepen? Had ik me net neergelegd bij de verrukkelijke gedachte dat hij in zijn groteske domheid in de Tweede Kamer op zijn muil zou gaan, met alle wegloopfanfare eromheen, werd die gek doodgeschoten door weer een andere gek. Zo gaan gelovigen met elkaar om wil ik maar even zeggen.


Van: marco
Titel: xxxxxxx Barmhartige zelf!
in het stukje van CW getiteld ""Neutraal" UNWRA gedrocht" staan xxxxxxx vlak na zijn ophemeling van Ban Ki Moon, dus mijn waarde Barmhartige zelf, er wordt hier wel degelijk geredigeerd, zij het wat verstandiger dan vorige keren!


Van: marco
Titel: heeft hier iemand een scheet gelaten?
Of was dat een frisse wind?


Van: Benedictus Spiritus Sanctus LIX
Titel: triest en opgegeven figuur
ach, als iemand al een slachtofferrol aanneemt en als een klein verwend snotkind niet meer op het forum komt, zegt dat alles over zijn labiliteit en niets over de postings hiers.

nu weer een persoon/onderwerp waar je al je haat op botviert: de Paus.
weet je, ze zouden zeker de hele geneeskundige wetenschap op de helling moeten gooien. Alleen nog maar mensen helpen die niet veratnwoordelijk zijn voor hun problemen. Marco, jij kan het dus wel shaken voor de rest van je leven.

weet je wat jij maar moet doen: ga maar lekker achter die krijsende figuren aanlopen die de Joden de vergassing toewensen. Want dat is nu eenmaal jouw soort en jouw wens.Van: CW
Titel: Papen moetn eigelijk ook verboden worden
Even zo degelijk enen goeden morgen...

Bemerkte aanstonds bij het opheffen van mijn hoofd van mijn peluw dat het beginsel van het oeverloos gepenis (we houden het netjes) tijdens mijn rechtvaardige slaap een behoorlijken invulling heeft verkregen.. Gaat hier het gezegde op: de pot verwijt de poot -herstel- de ketel?...

T.a.v. de Barmhartige zelf en de firma De Vooruitgang dien ik idd op te merken dat menig gelovige het in het verleden er een potje van heeft gemaakt. En dan bedoel ik niet alleen aanhangers van de SGP (Sex Geen Plezier partij) maar wel degelijk ook de leden van een obscuur christelijk partijtje als de CU die lopen de zwabberen (neen! niet swavelen) met hun homo standpunt. Zeg toch gewoon waar het op staat, zeg! Maar het inmiddels kobalt blauwe rendierenplastic (voorheen groene pluche) is hen natuurlijk veel te dierbaar.
Wat dacht u overigens van die grachtengordel trutten (kooplieden en dominees van het ergste soort) van het CDA?. U weet wel die partij van premier Balkenzak en ... -o gruwel- .. dolle Dries van Agt?
Welnu u begrijpt mij - dank u.....
Het gaat bij het geloof natuurlijk niet om de aanhangers (want dan had ik mijzelver reeds bezat en/of verhangen - of beiden) maar om God zelf.
Evenwel ben ik voorstander ervan om op dit forum niet zondermeer een geloofsdiscussie aan te gaan. Het betreft een exitentionele basis van het leven, waarvan de een deez mening is toegedaan en de andere die mening is toegedaan.
Een discusie hieromtrent zal slecht koude harten en hete hoofden opleveren en daar is Palestijn en Israeli niet bij gebaat. Het is aan de marco's, barmhartigen, vooruitgangers, de paap benedictus zelver om een Bijbel ter hand te nemen en op ontdekkingsreis te gaan naar het ware geloof. Dat weet u drommels goed.

Quote:
Nederlandse regering = klare wijn
Het was me gisteren wel weer een wedstrijdje woordspel in de Second Kamer. Poeh, poeh wat een lef en daadkracht. Hoe moeilijk wil je iets simpels maken. Ik had nog gehoopt dat men het gehele Korps Mariniers (of tenminste een gedeelte daarvan) ter ondersteuning van Israël naar de Gaza strook zou zenden...
Maar wat wil je ook van een regering die de Heilige nagedachtenis aan de verztesgroep De Geuzen gaat verkwanselen door de Geuzenpenning aan een obscuur Palestijns nepdemocratisch forum toe te kennen. Premier Balkenzak had natuurlijk ervoor gezorgd dat onze kroonprins (volgens velen Prins Pils) en zijn vrouw Maxima ZORGEkindje deze penning met de ingefluisterde woorden van de regering mocht overhandigen. Wat arm! Wat leeg! Wat vuig!

Welnu, we hopen vandaag maar weer op veel geratel en gekletter van Merkavatank rupsbanden en dito geluiden van ingestorte Hamas-aap tunnels en het neerstortende puin van leegstaande VN gebouwen...Van: De Barmhartige zelf
Titel: Onderdrukking leidt ook tot Haat en afkeer.
Goeden des Ochtends CW,

,,We hebben ons in de jaren 60 zogenaamd "bevrijd" van het geloof/religie en nu gaan we er onvolwassen tegenaan zitten schoppen. Zo in de trant van "vroeger mochten we dit en dat niet en nu zullen we het eens dunnetjes over doen"
Indien "de ongelovige" echt een rustpunt had gevonden in zijn nieuwe "ongeloof"zou hij er niet zo over doormekkeren c.q. tegenaan schoppen’’.

CW, hier toon je toch mee aan dat je niet weet wat ‘Onderdrukking’ is, waar je nu juist in al je bijdrages voor Israël tegen verweer loopt te maken. Gun de Ongelovige dit dan ook! Je ontkent zelfs dat dit Land, laat staan wereldwijd!, al Decennia geregeerd en gedomineerd wordt door als christenen verweven in de Politiek en “Maatschappelijke Organisaties”, zoals Defensie, Politie, Justitie, eigen Vakbonden te hebben, zoals ook eigen christelijk scholen/Universiteiten, verenigingen Zorgverzekeringsmaatschappijen, enz ,enz, die evenveel macht en druk uitoefenen met hoe hier in dit land naar ‘eigenbehoefte’ en willekeur Dingen geregeld ingevoerd en Afgedwongen worden. Of waren jou de vele ‘Verboden’, die slechts voortkomen, als Bron!, uit eigen ‘Geestelijke Verveling’!, de afgelopen jaren nog niet opgevallen? Welke ook nog eens totaal niet sociologisch en psychologisch doordacht uitgevoerd of ingevoerd worden!, met juist verder sociaaldestructieve uitwerkingen voor deze Hele Maatschappij en Samenleving! Het Kwaad zelf…ziet nooit hetzelfde aangerichte Kwaad…[Hitler ook niet] Hetzelfde als een Psychisch zieke Patiënt zijn/haar eigen ‘ziektebeeld’ niet (h)erkent… Een christen, of zullen we spreken over ‘Vele’, die weten helemaal niet eens wat het is om sociaalcoherent in de(ze) complete Maatschappij en Samenleving te staan. Juist omdat zij het bij elkaar in eigen scholen, eigen verenigingen/kerken, eigen Vakbonden, eigen Omroepen, eigen , als Onderscheidend en daarmee onderscheidmakende gelovigen, samen het bij elkaar te zoeken “en naar/voor zichzelf”.

Zo is het juist Urgent zaak om tegen deze door dit christenkabinet ingevoerde, en nog meer in te voeren, Verboden, en [verdere] betuttelingen, te[blijven] strijden als ‘Maatschappijmisvormers’ bij ‘Uitstek’! Zij liggen er zelf aan ten grondslag waarom deze Maatschappij en “Samenleving”, als daarmee ook internationaal in de wereld, er zo verscheurd en verdeeld uitziet.

Geef de ander net zoveel Ruimte als je zelf graag wilt hebben…Van: De Vooruitgang
Titel: Redactionele Topper deze week!
Begrijpt iemand van het navolgende.

Weet u nog bij welk(e) gebracht(e) onderwerp(en) de redactie veelvuldig in onze bijdrages snoeide een paar weken geleden. Nu hebben zij dat bij dit Onderwerp in het geheel nog niet gedaan? Hooguit van Benedictus..misschien, maar die zal, nu hem inmiddels kennende, ook door de redactie als Niet toerekeningsvatbaar worden verklaard?

Echter, wat ik er mee bedoel, is dat met al het snoeiwerk van de afgelopen weken de redactie ook te kennen geeft hoe mager zij hun Referentiekader wensen te voeden of bij te spijkeren, door, zoals benedictus zelf zegt, iets wat we niet meer zien[zoals het weghalen van forumreacties die de redactie onwelgevallig zijn]..dan ook niet meer zou(den) bestaan of gebeurd zijn. Zo kun je de hele (Wereld)geschiedenis wel wegvagen of wegredeneren!? Doch, het zal u allen ook opgevallen zijn dat zij deze week niet in de forumreacties gesneden of gecensureerd hebben. Dit heeft voor henzelf 2 voornaamste voordelen tw.:

1) Zo kunnen zij ook[‘eindelijk’] een breder[maatschappelijk gedeeld] beeld krijgen van wat voor Reacties en schrijflieden zij op deze site in de vleeskuip hebben. Niet bepaald verkeerd of onverstandig lijkt mij…? Immers, zo komen ze er ook achter dat er nog andere Nederlanders in hun eigen christendictatuur gestuurde land wonen…waar zij zelf, hoewel marginaal, dan ook nog het “voorbeeld” van zijn…

2) En zo kunnen zij op deze wijze ook wellicht eens hun eigen Referentiekamer voeden met andere geluiden/gedachtes van mensen die reageren, waar zij zich, hiervoor! tamelijk actief, doch even vervelend vrijheidsberovend in de vrije meningsuiting, bezig hielden met alles wat hun eigen ogen en oren niet waarnemen wilde en/of opdrachtgegeven aan de Moderators ‘moesten?’ wegscrambelen of volledig verwijderen.
Waarmee zij nu juist aantoonden feitelijk weinig op te hebben met hun forumdeelnemers, als even Disrespectvol deze te verwijderen of te censureren gelijk als de EO in het knippen in de door hen uitgezonden documentaire van ‘Darwins bestaans/ontstaans -theorie’.

Maar het kan volgende week ook zo weer over zijn?, en heeft het slechts met het deze week gebrachte Onderwerp te maken? Die henzelf meerdere malen Kwalijk is genomen om deze behoorlijk eenzijdig de Luisteraars voor te schotelen…?

We Shell See… En ziet u?, …Yes We Can’t!!

Ik wil u feliciteren Redactie en mederwerkers!...Van: marco
Titel: stelletje conditiegeberekkigen
Vanochtend om zeven uur heb ik de laatste hand gelegd aan de naald en draad vereisten om de jaren 60 viking noor schaats achterkant af te stikken successtory van how to treat my offspring correctly activiteit af te ronden, en dat is goed gebleken. En jullie suckers hebben teveel tv gekeken en hebben niet eens kranten gelezen. Nou ik heb nog niet eens gekookt, maar een pak roggebrood gekocht, dus ik heb geen honger mer icm het bier, en het is zaterdag.
Julie zijn de slapjanussen, ik ben de diehard die jullie de mantel blijft uitvegen. En het kapitaal verliest zichzelf en kan zijn voed/t niet meer terugvinden, en in noodsituaties is de beschaafde mens verworden tot een wild dier, vooral als het als gelovige er nooit wijsheid had willen bijleren, en leren is een kunst, en kunsten vergen oefeningen.
Don't say I did not warn You.Van: marco
Titel: moerbeikever
"De bladeren van de witte moerbei zijn ook van economisch belang omdat ze het enige voedsel zijn van de zijderups" is te lezen op de nl.wikipedia, maar of je in je dromen de beetle morus kunt leren...?


Van: marco
Titel: PS en NB
Het op conditie houden van het lichaam, inclusief het verstand hebben van voedingsleer (icm het bijhouden van de wijzigingen op dat vlak inclusief eigen theorie, wat tot uittesten noopt) houd je fit, al moet ik zeggen dat mijn onderrug steekt. Maar ik noem het tenminste niet 'hernia', en van mij mag de gehele geneeskundige wetenschap op de helling van revisie, uiteraard nadat het probleem van het marktgerichte zorgstelsel vakkundig is afgeslacht.


Van: marco
Titel: slapen
Tijdens mijn slaap werk ik zelfs nog aan uwe toekomst.

Om even op die achterklap terug te komen dat het veel tijd kost om de Kralingse Plas meermalen af te ronden zal ik u toch aanbevelen met geslepen schaatsen ten ijze te gaan. Overigens realiseerde ik me later pas dat 'oeverloos gelul' mogelijk ook vanaf de ijsvloer bewaakt kan worden hahahahaha, maar dan moet wel dat fucking serverpark capaciteit hebben, en wat tergt die systematiek nu de gehele tijd?
Desalniettemin, heb je niet begrepen als uw peluw wordt besmet met uw gelaat Israël in ogenschijnlijke doodsnood doorstrijdt?
De zwoegenden van de objectiviteit zijn de ware strijders.Van: marco
Titel: pausen
Ik vindt juist Benedictus de zestiende een verademing na die alzaligverklarende nar van daarvoor, nadat hij de vegiftigde heeft opgevolgd. Maar allah, het waren turbulente tijden sindswelke het kapitalisme zich als enige geloof verklaarde, en JPII heeft tenminste nog zijn misluikte moordpleger (geloven wij dat hij het echt was?) nog vergeven.


Van: CW
Titel: Neem er nog 1 (krat)
Vertwijfeling? ben je mal.. Hou het ff gezellig op den vrijdagavond.

Ongeloof is ook een aanname, daarbij nevens alles wat daarbij -met pijn en moeite- erbij wordt verzonnen/gedicht.
Zie tevens mijn vorige bijdrage. Wel blijven lezen en opletten svp!
(Die stomme, ongelovige heidenen ook!!)

Wat overigens niet gaat voorkomen dat ik zometeen een "ongelovelijk" lekker wijntje tot me gaat nemen.

Vluchten? welnee, - ja m'n nest in.

Daarna zet CW zijn slaapmuts op en legt zijnen hoofd op zijn peluw (snurk!)

Einde verhaal voor heden. Bij leven en welzijn morgen weer verder.

Uw C wenst u allen het beste toe.

Raoull al aan het slapen? Handjes boven de dekens svp...Van: De Gevrijwaarde
Titel: @ CW, niet soms maar ook miet altijd uit je Nek L..spreken
Beste CW.

Uw bijdrages beginnen ook trekken te vertonen van een doofstomme Israël-aanhanger die zijn bril met glazen van -12 niet meer vinden kan(Specsavers en Schooneberg schijnen regelmatig aanbiedingen te hebben…. Als je zelf de Pils eens laat staan…heb je ze vrij binnenkort al..met Vari-focusglazen]. Doch.

Ik heb bewijzen, via internet, dat de Ongelovige helemaal niet de andere kant uitkeken..maar juist de Gelovigen christenen met Paus Pius,die Benedictus de XVIde zelf nog Zalig wilde verklaren, het juist waren die, al vanaf de eerste wereldoorlog, mee heulde met Hitler zijn Regiem en veelvuldig de andere Kant opkeken!

Jij bent evenmin consistent in je verhalen houden..als ik er moeite voor zou doen om je het een en ander aan onwaarheden onder de neus te wrijven. Maar bespaar me de [de negatieve] moeite zelf alstublieft!..?

Marco?, als je het interessant vind kun je het krijgen over Paus Pius.
Er zijn 234 reacties.    
[1]  [2]  [3]  [4]    
Dit is pagina 1 van 4    

Reageer

U kunt hier reageren op de uitzending.
Uw reactie verschijnt direct online.

Naam:


Email:


Titel:


Reactie:
verstuur