zondag  13 maart  2011     07:02 - 08:00 uur     Radio 5
Helpt een enkelband tegen overvallers?
Beluister dit item
 

Roofovervallers die telkens in oude fouten vervallen zouden voortaan met enkelbanden moeten worden uitgerust. Door toepassing van GPS-technieken (via satellietverbinding) kunnen zo hun gangen worden nagegaan en kan worden vastgesteld of zij in de buurt van een nieuwe overval zijn geweest.

Het voorstel voor het invoeren van een enkelband voor recidivisten is afkomstig van de Task Force Overvallen. Het bijna honderd punten tellende actieplan moet het aantal roofovervallen binnen enkele jaren met dertig tot veertig procent indammen. Verder wordt voorgesteld een landelijke overvalofficier aan te stellen, uitbreiding van cameratoezicht op plaatsen met een groot overvalrisico en methoden om gezichten van overvallers te herkennen.

Het aantal overvallen moet van 2900 (in 2009) met tenminste duizend overvallen afnemen, zo is de doelstelling. Het actieplan is deze maand toegelicht aan minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie en toegezonden aan de Tweede Kamer.

Het plan van aanpak van de Ďtaskforceí, geleid door burgemeester Aboutaleb, mag voortvarend worden genoemd. De vraag is of deze taskforce even snel van zich zal laten horen als de taskforce die in zuid-Nederland ten strijde trekt tegen producenten van, en handelaren in drugs. Daar rollen justitie en politie aan de lopende band plantages en laboratoria op.

De maatregelen tegen overvallen zijn kostbaar en tijdrovend. Vooral de invoering van het systeem met gezichtsherkenning en het zogeheten stalken, hinderlijk volgen, zal veel voeten in de aarde hebben. Die vragen om veel geld en mankracht. Dat zijn nu net de twee grootste problemen waarmee het veiligheidsapparaat in Nederland al jaren worstelt. Daarom is het te hopen dat voorzitter Aboutaleb ook al heldere afspraken heeft gemaakt over de uitvoering van de maatregelen tegen overvallers. Anders is dit plan een lege huls en daarmee kom je tegenwoordig niet ver in de strijd tegen criminaliteit. Dan is deze oorlog al verloren voordat hij is begonnen.

Volgens Hugo Hillenaar, hoofdofficier van justitie in Breda en lid van de Taskforce, bestaan geen juridische bezwaren tegen het uitrusten van overvallers met enkelbanden. Dat kan gebeuren als aanvullende voorwaarde voor een voorlopige schorsing van de hechtenis, of na afloop van een gevangenisstraf met een proeftijd. Dat gebeurt nu bij zedendelinquenten ook al."

Volgens criminoloog prof. Patrick van Calster, verbonden aan de universiteiten van Groningen en Leiden, moet de wet echter worden gewijzigd om de maatregel mogelijk te maken. Hij oordeelt dat onderscheid bestaat tussen overvallers en zedendelinquenten, voor wie de enkelband nu al als strafmaatregel is geaccepteerd.

Dat je als overheid wilt voorkomen dat een pedoseksueel opnieuw kinderen misbruikt, is toch iets anders dan de enkelband gebruiken om het bezit van iemand te beschermen", zegt Van Calster. Hij noemt de enkelband mogelijk strijdig met het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (EVRM).

Volgens de hoogleraar criminologie is de maatregel niet op wetenschappelijk onderzoek gebaseerd. Er is geen enkele onderbouwing voor. Het is een ideologische kwestie, waarbij wordt gekozen voor het belang van de maatschappij ten koste van de rechten van het individu."

Zondag  13 maart  2011
07:02 - 08:00 uur
Radio 5


 
 home


Reacties op deze uitzending

Er zijn 52 reacties.    
    

Van: Gerard
Titel: Dries
Een (late) opmerking over de bijdrage van Bram Grandia:

Ik heb de P@W uitzending waarin van Agt optrad even bekeken, maar ik vind de kritiek van Grandia erg vergezocht en overdreven. Gebruik van het woord "Januskop" in dit verband vind ik smakeloos en beledigend. Voor mij staat het buiten kijf dat de heer van Agt op een integere wijze en vanuit oprechte zorg over het Palestijnse volk opereert. Het is toch alleen maar te prijzen dat hij op latere leeftijd zijn vroegere standpunten betreurt? Overigens ben ik het vaak met Bram Grandia eens.Van: raoull
Titel: mening
Nederlanders [ ook ik ] hebben graag overal een mening over... tegelijkertijd besef ik dat mijn mening ook maar een mening is... Soms, door veel ervaringen opgedaan, denk ik dat ik n beetje in de buurt van de "waarheid" kwam. Maar goed, ik volg je instructie op en ga de stukken goed doorlezen....


Van: pieter
Titel: even terug
henk en i. dat stuk over die schone oorlog van...met zijn 10-0
score,zo goed vind hij zich zelf, heb je dat ook over geschre en?????????ik wordt daar misselijk van.Van: pieter
Titel: 10-0
Nou, nou, 10-0 in een keer wat een overschatting .
maar dit was eindelijk een stuk van jezelf.Van: marco
Titel: plagiaat
Als iedereen nou goed zou lezen wat ik schrijf, dan had iedereen kunnen zien dat ik crimelink of/en websitevoordepolitie van plagiaat beschuldigde, en hier alleen maar heb gewezen op het feit dat het dynamische duo (ook plagiaat, maar dan van mijn zijde) H&I 'hun' stuk daar min of meer gepubliceerd staat. Ik heb zelfs niet eens beweerd dat H&I het hebben gekopieerd, danwel de auteur(s) ervan is(zijn), al lijkt mij het eerste wel waarschijnlijker.
Ik gaf alleen maar het antwoord op de vraag van Lodder die vroeg of H&I de termen van mij hadden of niet.
Ik bedoel maar: als iedereen nou eens de stukken goed ging lezen dan hadden we een zinvolle discussiesite hier.Van: raoull
Titel: lieve ingrid
Nou Henk en lieve Ingrid, ik heb niet zo n erge behoefte om te overtuigen en/of te scoren. Bij nogal wat dingen die ik beweer denk ik vaak - Is dat eigenlijk wel zo ? Herkennen jullie dat nou ook ?


Van: Henk en Ingrid
Titel: Plagiaat verenigd....en ook weer niet!?
GEWELDIG,
die verontwaardiging over een stukje tekst, "plagiaat" genaamd!!
Lodder, Marco, Raoull en Pieter( de enigen die er genoegen in scheppen om elkaar te proberen te overtuigen van hun gelijk) plotseling eensgezind!! Hoe mooi kan het zijn! Zijn jullie oogjes al geopend, of zijn jullie van plan om dit oeverloos gezwets op deze site voort te zetten? Een advies voor Lodder. Get a life!!! Kom met die bejaarde kont en ideëen van die stoel en ga wat nuttigs doen met je leven nu het nog kan! Ook mag je blij zijn dat Simon Wiesenthal niet meer onder ons is, anders zou de kans groot zijn dat hij je via deze site alsnog zou hebben opgespoord!! Dit is volgens mij nu in een keer 10-0. (dacht ik zo)Van: pieter
Titel: vullen
lodewijk v.d.waal...links lullen
en rechts vullen???????????Van: H.Lodder
Titel: Plagiaat.. nou en..!!
Geeft niet..zoiets doe je meestal maar een keer... ik heb hem/haar toch al afgedroogd met zn pretentie van ""onhaalbaar"" en ""onrealistisch""... we zullen nog wel eens zien wat hier in Nl onhaalbaar en onrealistisch is..gevoelens (zijn aan het) kantelen!!


Van: pieter
Titel: plagiaat,
Hoe is het mogelijk, hetzelfde stuk staat inderdaad op crimelink van 15 mrt. belachelijk?????????
Ja als iedereen stukken gaat citeren dan kunnen we nog wel even doorgaan.Van: raoull
Titel: schelden
Je scheldt op de rimpelige wangetjes van jouw vostin Marco - je scheldt op jouw droomprins uit LImburg... Wat verbindt jou toch met hen beiden... Je kent ze niet ..... en toch ...


Van: marco
Titel: lullig naief
Dat is idd precies de goede omschrijving van het elkaar napratencircuit zonder ook maar de geringste moeite zelf te hebben gedaan om even de bronnen na te plegen die de eerste lullo blijkbaar te ver boven zijn (ja 'zijn' ipv 'haar') verstand ging, waarna het godganse volk desnoods ook op twitter zijn (haar?) verhaaltje begon te spuiten zodat met al die herhalingen de ver(k)ankering van de 'waarheid' zodanig om zich heen grijpt dat je als weldenkend rustig delibererend en betogen opzettend mens als gek, afvallige, complotdenker etc wordt weggezet, en dat omdat je niet eens op facebook, icq, linkedin, myspace, live of andere gekkensites te vinden bent.
Tegen Wilders is alleen het peroxidekruid gewassen, maar dat heeft radicalen tot gevolg die diep in de hersenpan doordringen op funeste wijze. Flink wat vitaminen slikken kan helpen.Van: H.Lodder
Titel: Buruma... idd.a nitwit
Wie Mussolini met Wilders associeert.. diskwalificeert zichzelf a priori. Gisteravond hoorde ik hem terugkrabbelen.. ""zo niet bedoeld!"" e.d.Die zgn. ""onafhankelijke rechtsspraak is me ook een gruwel want onafhankelijk betekent hier links-liberaal.. ook een betje het NL-volkskarakter symboliserend...: een beetje slap en en beetje lullig en naief. Maar omdat tegen de Wilders rationaliteit geen kruid gewasssen is .. moeten ze natuurlijk op deze politieke toer.. hadden ze destijds ook tegen de socialisten moeten.. oh wat zaaiden die een haat! Maar de maatschappij knapte er wel behoorlijk van op....dat is de parallel ironischerwijze!


Van: marco
Titel: Henk en Ingrid laten een natte scheet
Dat stuk is op crimelink.nl te vinden op 15 maart jl, en het tweede deel daarvan op websitevoordepolitie.nl, waarbij mij niet duidelijk is welke van de twee (of allebei) plagieert.

Volgens mij is de Leefbaarkrant met zijn vier pagina's niet de moeite van het lezen waard want het staat vol met domme propaganda, waar echter de PVV nog wat van zou kunnen leren, maarja het intellect ontbreekt daar om een betekenisvolle krant te publiceren. Als je nu gisteren weer zag hoe de benoeming van Ybo Buruma bij de Hoge Raad werd 'afgeraden' door Wilders dan moet het toch duidelijk zijn met wat voor een garo we hier van doen hebben? En WNL presentator Eerdmans (die door het op de VVD stemmende POWNewskwelduo Weesie en Castricum werden weggezet als flierefluiter oid) maar proberen een arrest van de Hoge Raad aangaande de rechtmatigheid van een COMBAT 18 t-shirt in verband te brengen met een vooraf voldongen veroordeling van de terecht terechtstaande Wilders, waarna Wiegel een coalitiebespreking met de SP liet prevaleren boven die met de PVV.
Het nationale politieke nieuws wordt steeds hilarischer.

Oh ja, Man Bijt Hond had nog een item over de oudere zus van Beatrix die aan het rondsnuffelen was op de Soestdijkveiling. Dat ze familie is zou best kunnen want zij heeft ook al van die rare wangetjes.Van: raoull
Titel: Koningin
Zo te bezien is Koningin Beatrix juist een bron van inkomsten voor uitkeringstrekkers.


Van: raoull
Titel: orders
Ja Henk en Ingrid [ waarom moet ik nou toch steeds aan Gert en Hermien denken? ] daar valt weinig tegen in te brengen. Wat Koningin Beatrix betreft - op haar laatste missie heeft zij ongetwijfeld weer orders binnengesleept. Nee, zij verdient ze wel voor Nederland hoor. En indirect heeft dat Koninklijk bezoek daar nog wel invloed gehad op de vrijlating van die 3 gevangenen van Ghadaffi. Dat zou me niet verbazen.


Van: H.Lodder
Titel: Wie zijn ""wij"" eigenlijk?
Irritant. die dubbele plaatsing.. sorry weer! Maar Beatrix is natuurlijk geen uitkeringstrekker in de gebruikelijke profiterende zin des woords.. ze doet heel wat nuttig en nutteloos werk... ofschoon ik tegen de monarchie ben..zou voor geen geld willen ruilen maar u leidt nu af van het/mn kernpunt: 7-3 voor opslaan.. toen we nog met zn allen niet-geglobaliseerd onder elkaar waren konden we ons nog als Pinoccio opstellen.. nu met die open grenzen kan iedere buitenlandse crimineel hier komen shoppen.. hopelijk niet ook vanavond bij u... en dan weer spoorslags verdwijnen Daarom:..registratie en opslag van gegevens.. het is m.i. de prijs van die globalisering . of anders... met de pootjes omhoog je laten bestelen/schaden.. hey het is 8-2 geworden!


Van: Henk en Ingrid
Titel: EfficiŽnte opsporing!?
Hr. Lodder, als de grootste uitkeringstrekkers van ons land bereid zijn hun DNA af te staan, zullen wij wellicht overwegen om dit ook te doen. De kans dat zij dit zullen doen achten wij zeer klein. Het schandaal zou wereldnieuws worden als zou blijken dat Bea niet de rechtmatige nazaat is van Willem van Oranje.

Of is in dit geval de privacy belangrijker Hr. Lodder?Van: H.Lodder
Titel: Nietr-realistische en niet-haalbare....?
Waar haalt u die termen vandaan.. als ik mag vragen? En waarom zo anoniem? Toch niet meneer Marco? Realistisch is dat criminelen in NL redelijk kunnen glimlachen :lage pakkans.. lage straffen ondanks dat het tegendeel wordt voorgelogen.. veel misplaatste bezorgdheid: het kletsverhaal van de zielige jeugd gaat er bij vele (links-lieraal-chritselijke) naivelingen nog steeds in als koek... U zegt er niet duidelijk en eerlijk en zonder ironische ridiculisering bij wat de voordelen zijn: efficientere opsporingsbestrijding. Tegen slachtoffers van criminaliteit zegt u eigenlijk: jammer dan criminelen-privacy is belangrijker Conform mijn 10-punten-prioriteiten-afweging zou ik zeggen: ja: 3 punten voor de privacy schending, maar 7 voor het opsporingsrendement.. voila: met 7-3 gewonnen: doen dus.. opslaan die handel!!


Van: Henk en Ingrid
Titel: DNA opslaan van iedereen...Waanzin!!
Het wordt een sport: het uitkramen van niet-realistische en daarom onhaalbare voorstellen. Dit alles in het kader van de Nieuwe Flinkheid in de sfeer van justitie en veiligheid. Van de mannen van de PVV weten wij inmiddels niet beter; en de huidige bewindslieden op dit terrein kunnen er ook wat van. Maar maandag was er ineens een korpschef van politie die het ei van Columbus had uitgevonden: alle Nederlanders in de DNA-bank!
Verschil met vroeger, de tijd van politiebazen als Wiarda, Nordholt, Straver e.d.: bestuurders mopperden binnenskamers wat af over die ongearticuleerde gedachten van hun ondergeschikten, maar er werd niet echt serieus op gereageerd. En nu wordt zo'n idee binnen 24 uur als een natte scheet afgedaan en de betreffende poeperd in de hoek geparkeerd. Dit overkwam de Rotterdamse korpschef Frank Paauw. Niet alleen in de kritische pers, maar ook gewoon op de 'eigen' Website voor de Politie.
De Rotterdamse korpschef Frank Paauw wilde de discussie op gang brengen met zijn idee alle Nederlanders DNA te laten afstaan en dat op te slaan in een landelijke databank voor opsporingsdoeleinden. Hij oogstte maandag vooral kritiek. Minister Ivo Opstelten (Veiligheid & Justitie, VVD) verwees het voorstel als disproportioneel naar de prullenbak. 'Het is niet nodig en niet wenselijk. Ik denk dat dit idee erg snel weg is. Er is ook qua techniek met DNA al heel veel mogelijk in de opsporing en het vangen van boeven. Dit gaan we niet doen op deze manier', aldus de politieminister.
Ook korpsbeheerder Ahmed Aboutaleb (PvdA), die Opstelten opvolgde als burgemeester van Rotterdam, maakte korte metten met de proefballon van zijn korpschef. Hij liet via zijn woordvoerder weten geen voorstander te zijn van een landelijke DNA-databank, maar voor de huidige wijze van registreren te zijn.
De Raad van Korpschefs vindt een landelijke databank ook een brug te ver. De politiebazen zijn het wel met hun collega eens dat de DNA-wetgeving moet worden verruimd en minder omslachtig en bureaucratisch moet worden. Misdrijven zouden dan beter en efficiŽnter kunnen worden bestreden.
In het koor van critici voegden zich ook Tweede Kamerleden. 'Onderzoeksbevoegdheden zoals de DNA-afdracht moeten alleen toegepast kunnen worden op mogelijke daders, niet op argeloze burger', zei GroenLinks-Kamerlid Tofik Dibi. Jeanine Hennis (VVD) verweet de politiechef via het microweblog Twitter er een tunnelvisie op na te houden.
Paauw, die in oktober vorig jaar de naar aanleiding van de strandrellen in Hoek van Holland opgestapte Aad Meijboom opvolgde als korpschef van Rotterdam-Rijnmond, deed zijn uitspraken in de krant van de lokale partij Leefbaar Rotterdam.
In de Nederlandse databank voor strafzaken van het Nederlands Forensisch Instituut zijn bijna 109.000 DNA-profielen van mensen opgeslagen en bijna 45.000 DNA-profielen van sporen.
Nadat de kritiek was losgebarsten, gaf Paauw een verklaring uit. Daarin zei de politiechef met zijn uitspraken de discussie over verruiming van DNA-afgifte op gang te hebben willen brengen. 'Met daarin natuurlijk oog voor de gevolgen voor de privacy.'Van: raoull
Titel: tegenbeweging
In de jaren 70 werd de vaderfiguur niet meer erkend. Nederland ontwikkelde zijn "vrouwelijke" - verzorgende kant. Grenzen werden letterlijk en figuurlijk verlegd. Tolerantie op de proef gesteld. Het leek "not done" om ook maar ergens over te twijfelen. Zo is het - en niet anders... was zo n beetje het credo. Er schijnt nu enigszins tegen beweging te zijn.


Van: H.Lodder
Titel: Een gedegen stuk..oh no!
Dat lijkt me meer iets voor u meneer Marco... u bent nogal.. eh.. lang van stof vaak.. ik zou niet verder konmen dan een paar honderd quootjes. .. bovendien heb ik nu een prachtig leven en dat moet vooral zo blijven.. eigenlijk kan je in Nl. nauwelijks echt rechts zijn..en dat ben ik ook eigenlijk niet (helemaal).. er heerst een permanent link(sig) geestelijk dominerend klimaat . Het is natuurlijk logisch dat je als linkse geld- en vrijheidsverstrekker van nature populairder bent bij de massa .. alleen is het net als bij een verwennende opvoeding.. de kinderen zijn vaak onuitstaanbaar en vaak niet echt maatschappij-bestendig terwijl b.v. de Spartaanse (rechtse autoritaire opvoeding van voor de oorlog tal van keien van mensen geproduceerd heeft Nee. het wachten is op u.. binnen de kortste keren banden vol.. maar hopelijk voor u niet voor de Slegte!!!


Van: marco
Titel: kernenergiegekte
Waarom zouden we Economische Zaken vergunningen laten afgeven voor het bouwen van kernenergiecentrales terwijl hier een matig verstand heerst van de materie maar tevens een wil om autootje te blijven rijden, desnoods electrisch, daarbij plotseling voorheen linkse verhalen debiterend die te maken zouden hebben met duurzaamheid van energie, minder CO2 uitstoot en milieuvriendelijkheid? Daarbij overigens de gigantische rekening doorschuivend naar de toekomstige generaties tienduizenden jaren lang (potverterend de huidige fossiele brandstofmogelijkheden), en ronduit liegend over het kostenplaatje in economische termen omdat dit korte termijnbeleggingen betreft die doorverkocht kunnen worden omdat er een energieverbruiksgekte bestaat die verward wordt met beschavingsniveau.
Hoorden we al stellen dat de kerncentrales sinds Chernobyl niet verder uitontwikkeld zijn geraakt omdat het geen populair beleggingsobject bleef (dus dat die troep in Japan die voorheen omschreven werd als state of the art earthquake proof nu gewoon opgeblazen kan blijken te worden met waterstofgas, ontstaan uit het koelwater of dat nu zeewater is of niet een beetje achtergebleven is in termen van de huidige wetenschappelijke inzichten), nu is plutonium ook al niet erg meer als in de lucht ontsnapte brandstof omdat uranium de vorige stap is in het kernsplitsingsproces. Hier wordt dus stelselmatig gelogen over een al jarenlang gepropageerde technologie zonder langetermijnoplossingen, is dus een kortetermijn inverdienobject, maw een rechtse hobby. De schade die deze technologie aan de wereld oplegt de komende honderdduizend jaar zou nu reeds moeten worden inbegrepen in het kostenplaatje van de raming die Economische Zaken moet maken alvorens tot vergunningverstrekking over te gaan. En dan hebben we het nog niet eens over de volksgezondheidskosten.Van: marco
Titel: leuk die berichtjes overdag
Zeg meneer Lodder, waarom schrijft u niet een gedegen stuk ipv een zielenroersel of een onderbuikspreuk als u toch de gehele dag de tijd heeft om u te bekwamen in de materie?

Was het niet diezelfde Opstelten die tegen dit soort vergaande maatregelen de privacywetgeving tegenstaande is omdat het een overdreven maatregel betreft gezien het aantal op te sporen slechterikken, die ook tegen VROM wetgeving is die het mogelijk maakt de verhuurder van panden te verplichten in bepaalde gevallen door de huurder ondernomen verbouwingen en waardevermeerdering aan het verhuurde pand te accepteren, vanochtend desgevraagd door een pendant van de geinstitutionaliseerde vastgoedbeleggers (en wat voor bijdrage levert dat volk aan de economie ipv het opdrijven van prijzen en het verschil in de eigen zakken duwend?) omschreven als een paarse krokodil. Wat voor idioten hebben hier eigenlijk de macht en al het geld in handen? Gezien de inhoud van hun retorieken kan de conclusie niet uitblijven dat ze of met een gouden lepel in de mond geboren zijn, of dat de KLPD nog maar eens een gedegen onderzoek moet uitvoeren naar die mafia.Van: H.Lodder
Titel: DNA opslaan van iedereen..
Leuk.. zo!n proefballon van die Rotterdamdse politiebaas... meteen de Pavlov-reactie ""Schande, onze privacy!!"". Maar zeg daar dan wel eerljk bij :"" We accepteren hiermee dat het oplospercentage van de criminaliteit lachwekkend laag blijft . Ben benieuwd hoe lang al die naivo!s nog aan hun hoog-ethische standpunt vast blijven houden..!!


Van: marco
Titel: hypocriet
Roken moet mogen ook al kun je daar kanker van krijgen en je omgeving aandoen, en de zorg op kosten jagen maar de pensioenfondsen juist weer niet, en hard liquor zuipen is ook legaal, alleen een joint roken wordt gedoogd, en wiet telen is crimineel, ook al heeft het medicinale eigenschappen.
In geval van woningnood waar wachtlijsten van vijf jaar en hoger gelden de keuze is om op straat te leven of om duistere redenen leegstaande panden tijdelijk in gebruik te nemen zonder die te slopen maar wel beter bewoonbaar te maken lijkt mij een beter alternatief dan een kartonnen doos of een tent in het struikgewas. Panden die al minstens een jaar leeg staan zijn per definitie verdacht als deze zijn gesitueerd in locaties waar woningnood heerst en dus hoge huren betaald willen worden. Vooral als de boel staat te verkrotten, wat kapitaalvernietiging is, wat alleen maar winstgevend kan zijn als het een speculatief doel dient. Weg met al die rechtse hobbies dus, want van alcohol drinken word je ook niet wijzer, en het kost ook nog eens extra veel dooien op de weg, die btw niet dichtslibt omdat er te weinig wegen zijn, maar omdat er teveel auto's zijn. De auto moet niet gepest worden, maar snoeihard aangepakt worden vanwege ontstellende milieubelasting en gezondheidsrisico's (zeg maar dat langsrijden in een woonwijk niet de gezondheid bevordert), om het maar niet te hebben over energieverspilling en straatverlelijking. Laat elke automobilist zijn eigen chemische afval maar eens op eigen kosten laten verwerken.
Overigens verziekt links graag uw duistere egoistische zaakjes inderdaad.Van: H.Lodder
Titel: Het klopt weer eens niet .. meneer Marco!!
In iedere maatschappij is het je toeeigenen van andermans eigendom een strafbaar feit.. onder invloed van de gekke-Henkie-NL-jaren-60-sfeer is men niet-woningbezitters , vaak te lui om een gedisciplionneerd leven te leiden, gaan mytholigiseren als zgn.idealisten terwijl het au fond de reinste egoisten waren... voor een dubbeltje in andermans eigendom gaan zitten vaak op de eerste rang... Deze regering poogt de toestand weer te hetstellen zoals in alle landen ter wereld normaal zijnde: met je poten van een anders spullen afblijven. Met die drugs idem: in ieder normaal land snoeihard aangepakt.. behalve in NL-gekke-Henkie-Land... daar hanteert men het omgekeerde: abnormaal als je geen drugs gebruikt/tolereert En uw stelling t.a.v. geweld klopt ook maar gedeeltelijk. Geen rechtse hobbies dus maar anti-linkse-choas-rechtsherstel..linkse verblindheid en naiviteit speelde u hier weer eens parten.. !


Van: marco
Titel: wat is een crimineel?
Daar heb ik het al eens eerder over gehad, in de zin van dat bij parlementaire meerderheid van een stel volgens partijlijnen stemmende stukken niet lezende figuranten wetgeving erdoorheen kan worden gejast (waarvan te hopen is dat de Eerste Kamer dan zijn werk doet ipv ook volgens partijlijnen tot stemming over te gaan) die dingen die voorheen niet strafbaar waren nu juist wel in het strafrecht op te nemen. Ziedaar, weer een stel criminelen erbij! De antikraakwet is daar een voorbeeld van, en de opiumwet trouwens ook, terwijl de overheid zelf legaal in wapens handelt, en oorlogvoerende landen faciliteert in het doorvoeren van wapentransporten. Het Pikmeer arrest heeft een einde gemaakt aan de vervolgbaarheid van de overheid als ambtenaren binnen hun taakstelling tot crimineel te noemen feiten over gaan.
Criminaliteit is dus een verdacht te noemen etiket. Derhalve heb ik geen mening over wat criminaliteit inhoudt, tenzij er sprake is van geweldpleging, of het aanzetten tot geweld, danwel het mogelijk maken van geweldpleging via financiering danwel levering van geweldsmiddelen. Rechtse hobbies btw.Van: pieter
Titel: tijd.
Er gebeuren verschrikkelijke dingen op de aarde, je zal er maar wonen en alles kwijt zijn. Of je geliefde verloren hebben.
Dan kan al dat gezeur over links-rechts je geen mallemoer schelen.
en is kinderspel.Van: raoull
Titel: tijd
Wordt het niet tijd dat er een dikke streep onder dit onderwerp gezet wordt.... het lost zo weinig op.


Van: raoull
Titel: ---------
Het werd al jaren geleden door [ niet dat lompe volk, als jij voor ogen hebt Marco... ] gevoeld als - Dit wordt ons aangedaan... en laten we wel wezen - nogal eens gedirigeerd vanuit b.v. grachtenpanden...


Van: H.Lodder
Titel: Lik op stuk voor meneer Marco
Nou meneer Marco. u vindt mij crimineel.. ik vind u crimineel.. weliswaar op verschillende gronden... maar je komt er dus niet uit. Ja..ik blijf beweren: links heeft de zaak verziekt (1e argument) door het immigratiebeleid en het drugsbeleid (2e argument).. en wel onherstelbaar ..het valt (bijna) niet meer te herstellen.. en daarom bent u als mede-katalysator bang voor Wilders maatregelen...alleen ik blijf fatsoenlijk en u niet.. terwijl u als linkse figuur pretendeert daar alleenrecht op te hebben.. gaat u op de onbehouwen, schofterige ""lik-op-stuk-toer"" (zie opmerking meneer Raoull) De tijd zal leren wie aan het langste en kortste eind trekt .. maar een ding staat vast: .. wij gaan door met de strijd.. heerlijk dat u zich zo op de kast heeft laten jagen.... hopelijk krijgt u geen last van uw hart.. maar ik blijf mijn afrekening met vele linkse sprookjes presenteren.. mijn constateringen zijn glashelder en zonder scrupules..we wijken niet voor een grote linkse bek en zullen ze treffen waar we ze raken kunnen.. hey ..wanneer hebben we dit eerder gehoord!!! P.S. Nog even met die misplaatste Japan-opmerking zijn botte ant-Amerikanisme ten toon spreiden.. flinke vent hoor!


Van: raoull
Titel: altijd wat..
Er is altijd wat Marco... niets loopt precies zoals wij het zouden willen hebben. === En wat de tsunami betreft -- De natuur doet ons al zoveel aan, waarom voegen wij mensen er zoveel aan toe --


Van: marco
Titel: helemaal niet
Ik zeg weleens dat ik zoveel geduld heb dat de rest al weer is vergeten waar het over gaat. Dat hier elke week opnieuw een stellinkje opgebouwd wordt is misschien leuk voor het momenteel nauwelijks functionerende forum, maar al dat geontwijk, verdachtmakingen, ongefundeerde beschuldigingen, verdraaiing van feitenmateriaal (als er al verstand heerst omtrent de zaken), goeie sier maken kortom kan enerzijds te maken hebben met verkeerd begrijpende goede bedoelingen, of anderzijds evasief gedrag teneinde een ander plannetje te verwezenlijken.
Inhoudelijk is Lodder volgens mij een simulator, en vanwege die stapel beledigingen van de afgelopen tijd krijgt hij (niet zij hè, netzomin als vrouwen de boel lopen te verpesten in de maatschappij) krijgt hij lik op stuk, precies zoals zijn opdromming graag wil, want andere methoden begrijpen ze niet.Van: raoull
Titel: verloren
seniele blonde gek -- rattenhoofd .. Marco... hier verlies je het mee.


Van: marco
Titel: japan
Earthquake + Tsunami + Nuclear Disasters + Volcanic Eruptions = Distress To Its Maximum.

Het enige voordeel van de aardbeving en de vulkanische eruptie is dat het eilandenrijk daarvan groter wordt, maar tegen welke kosten, en als die kosten door Japan alleen moeten worden gedragen dan gaat de dollar in vrije val. Dus ga maar alvast hamsteren.Van: marco
Titel: column
Overigens heb ik Van Agt niet gezien op tv, en volg hem ook niet want ik heb hem nooit serieus genomen, tot en met zijn ambassadeursschap bij de VN. Wel dacht ik dat hij tot nader inzicht was gekomen, maar blijkbaar zit hij ook nog steeds vervlochten in een oldboysnetwork, ook al mag de Sultan van Oman een verlichte vorst zijn (new dawn in islam), en is in Oman een van de oudst bekende beschavingsnederzettingen in de bekende historie, zij het dat de familie die daar nu de kameelharen dekens uitdeelt ergens anders vandaan kwam dan de oorspronkelijke kopersmelters.
En die meria.idc.ac.il lijkt mij ook niet geheel objectief als informatieverstrekker.Van: marco
Titel: weerlegging
Allereerst raad ik u aan teksten eens goed te lezen ipv allerlei rare conclusies te trekken uit wat ik schrijf.

Op de site van de club van Aboutaleb is een onderzoeksartikel te vinden die de diverse vergrijpen van jongeren nader belicht, en dan blijkt dat 80% van alle jongeren van zeg 12 jaar en ouder weleens iets hebben gepleegd, en dat alles behalve geweldsmisdrijven met de leeftijd afneemt. Nu is de vraag waarom bepaalde mensen zo consequent gewelddadig blijven, en of het aan die KINDEREN zelf ligt, of aan de omstandigheden waarbinnen die kinderen moeten opgroeien, of allebei. Daar heb ik het al eerder over gehad, door u met uw rattenhoofd weggelachen als onbegrijpelijke wartaal.

Mbt censuur. Was u het vorige week niet die mijn stukjes weg wilde censureren omdat ze niet aan de vereisten van deze site zouden voldoen, waarbij u vergat uw eigen onzin langs dezelfde meetlat te leggen? Wijs hier maar aan waar ik uw stukjes van de site af wijs, ergo u lult uit uw nek.

U heeft niets met geloof, maar gelooft die onzin die al dat Wilderstuig loopt te debiteren, gewoon omdat u te lui bent om zelf eens stukken te lezen en u zich te bekwamen in de materie waar u als volgeling (ie gelovige) alreeds de conclusies voor klaar heeft liggen die niet eens dat woord verdienen omdat het complete waanzin is.

Links heeft er een puinhoop van gemaakt, nou ik zie nergens een puinhoop (weer zo'n achterlijke van Fortuyn gestolen onzinterm), maar dat er problemen zijn is niet te ontkennen, alleen de Wilderiaanse oplosmethoden staan me niet alleen niet aan, ze zijn het startsein voor een tsunami aan onnodige extra problemen. Daar staat die ophitser al voor terecht, en ook daar weet hij er een puinhoop van te maken omdat zijn kant stelselmatig niet op de inhoud in gaat maar alleen maar verdachtmakingen in stelling brengt, een echte volkshitser dus, net zoals u.Van: raoull
Titel: toverfee
Als het aan mensen als Aboutaleb en Markouch had gelegen waren er allang veel en veel strakkere maatregelen genomen - was er geen blonde toverfee uit Limburg nodig geweest en had deze pracht discussie niet plaatsgevonden.


Van: H.Lodder
Titel: Meneer Marco brak zn belofte meteen al!
Ja kijk.. die oorzaken van die criminaliteit bevallen u niet en daarom diskwalificeert u het als geoha.. maar blijven steenhard overeind.. en u pleitte wel impleciet wel voor censuur maar vindt dat kennelijk psychologisch politiek-incorrect.. Nu is de onderbouwing dan opeens kennelijk wel logisch maar opeens weer niet gedegen genoeg.. ziet u niet dat constant in herhalende woordspelletjes vervalt??... Heb trouwens helemaal niets met geloof.. daar kleunt u er ook weer naast... nounou.. u heeft al zo!n 100.. keer op mij gereageerd dus u verstrikt zich in uw eigen woorden.. nu valt er opeens niet meer met mij te discussieren. Net zoals dat Wilders zogenaamd geen oplossingen heeft, die heeft hij natuurlijk wel.. alleen die bevallen u niet.. terwijl de waarheid andersom is...links heeft er een puinhoop van gemaakt.. en ziet het ook steeds meer in..alleen hoe moet je dat nu verpakken?. BTW Aboutaleb ziet ook wel in dat een flink aantal van zn landgenoten het verpesten en daarom trekt hij nu aan de bel net zoals Marcouch.. ze zijn minder wereldvreemd dan de rest van links!


Van:  raoull
Titel: voorzichtig
Nou nou Marco, wees nou maar voorzichtig dat Allah niet bestaat. Je zet er ook bevolkingsgroepen mee weg. Ja, ik ben een echte Aboutaleb - Markouch fan.... Bedoel je Marilyn Monroe met die seniele blonde gek ? Dat meissie is toch allang dood ?


Van: marco
Titel: ten overvloede
Censuur? Hoe kom je daar nou bij? Oorzaken van criminaliteit, uw citaat is volslagen onzin, om niet te zeggen idioot, maar van mij mag u de idioot uithangen hier, en noem dat maar 'de mensen zijn het spuugzat'. Mbt reageren op uw nonsense en discriminatoir geouwehoer zonder gedegen logische onderbouwing: ik wou het maar gezegd hebben dat het geen enkele zin heeft op deze basis een discussie te voeren want met een geloofswaanzinnige mafkees valt niet te discussieren.

Hoi Pieter, het punt is niet of een enkelband iets oplost of niet (volgens mij kun je dan gewoon boodschappen doen, want als je dan toch een overval pleegt dan weet de enkelbandensnuffelindustrie vrij duidelijk locatie en tijd door te geven, dus als er niets gebeurt dan moet het kunnen), maar eerder of gevangenisstraf iets opgelost heeft of niet, en waarom gaan bepaalde lieden uit roven ed. Dus als de enkelband een oplossing is dan zou het het proberen waard zijn, alleen is er nog het strafrecht dat hiertoe zou moeten veroordelen, geschraagd op wetgeving uiteraard.
Wel leuk hè Lodder dat Aboutaleb als importmarokkaan en sociaal democraat in deze termen veiligheid wil bevorderen toch? Waar blijf je nou met je onzin?

Mbt Pinokkio, wie zegt dat dit een sprookje is is verkeerd ingelicht, en bovendien bestaat Allah helemaal niet dus bracht de beste man een onzinargument naar voren, maar dat is hem zo ingegeven via zijn cultuur, en als zodanig is het een terechte vraag van hem. Gewoon een lange neus maken naar welke godsdienst dan ook.Van: H.Lodder
Titel: Peter van Dongen
Het interview met Peter van Dongen duurde m.i.wel iets te lang (29 minuten) en was wel amusant, viel niet weer in slaap, maar toch weinig zelf- bespiegelend...je hoort de verhalen maar van een kant en die moeder die dat vreselijke zei.. is wellicht al dood . Tevens blijkt toch ook het belang van de oude jaren 50-mentaliteit.. niet 3 kinderen (altijd het slachtoffer) van 3 verschillende ouders.. heel destabiliserend .. dan maar wat huwelijksonvrede op de koop toenemen!!


Van: H.Lodder
Titel: Beter halve dan helezolerarij..!
Haha.. meneer Marco kan het maar niet winnen en gaat pleiten voor censuur.. hier komt de ware aap(?!) uit de mouw!!.. vraag u trouwens helermaal niet op mij te reageren.. reageer zelfstandig en onafhankelijk.. maar u komt iedere keer weer met uw links-demogagische saus aanzetten... u leest trouwens mijn argumenten zo goed dat u ze iedere keer citeert en dan gaat zeggen: onzin... kennelijk nogal van uw stuk.. natuurlijk stoer ""nee hoor , zeggen!"" . Wen u er maar aan dat de tijden voor losgeslagen links voorgoed voorbij zijn... de mensen zijn het spuugzat.. en nou s.v.p. niet weer hierop gaan regaeren.. want dan breekt u uw belofte meteen!


Van: pieter
Titel: kokervisie.
Ach van agt lijdt aan kokervisie.
en als er andere vragen gesteld worden, dan draait hij er omheen of
zegt gewoon dat weet ik niet...lekker makkelijk.en gaat weer verder met zijn eigen visie.
Je kan kletsen als brugman hij hoort alleen wat hij wil horen en zo zijn er meer.Van: pieter
Titel: rechten.
ja, ja daar heb je het weer, de rechten van.....overvallers, pedofielen,verkrachters enz. kijk als je alsmaar in de fout gaat,
Ik heb geen pardon met deze mensen.
Maar mijn hart gaat uit naar diegenen die overvallen worden
verkracht worden enz.
Ik zou zeggen gewoon een enkelband, hupseke..dat doet minder zeer als overvallen worden enz.Van: marco
Titel: eerst lezen dan luisteren en dan nog eens echt goed lezen
Ik heb geen zin meer om op uw halvezolerarij in te gaan, want niet alleen debiteert u flagrante onzin (bv "de fundamenten: decadente tolerantie. modieuze a-heroiek, verkeerd opgevat ""anti-fascisme"", Nederlands kabouterisme: 4 fundamenten dus"), u verdraait alles zodat het in uw eigen kromme straatje danwel hersenkronkels past. Precies zoals ook die veel te vroege seniele blonde gek doet om iedereen behalve het zotte volk ver achter zich te laten in krankzinnigheid.
Kortom deze site wordt besmeurd met gekte die Geen Stijl niet zou misstaan.Van: raoull
Titel: ?
De enkelband in strijd met de rechten vd mens.. .en elders kan het verhaal van Pinochio niet door de beugel, omdat Allah alleen een neus kan laten groeien. Wat moet je DAAR nou nog van vinden ?


Van: H.Lodder
Titel: Eerst lezen.. dan luisteren!
Nee hoor.. we gaan helemaal niet eerst luisteren.. vaak pit ik weer in slaap en de terksten staan er integraal.. maar hoezo: ongefundeerd?... ik geef/gaf u de fundamenten: decadente tolerantie. modieuze a-heroiek, verkeerd opgevat ""anti-fascisme"", Nederlands kabouterisme: 4 fundamenten dus.. hier heeft u echt echt niet van terug hoor... alsof criminaliteisbestrijding een rechts item zou zijn en zo ja... dan is het helemaal godsgeklaagd.Maar ja, zoals al zo vaak gezegd.. links kan dat gewoon niet oplossen en veroorzaakt het nota bene. kijk naar voor de oorlog: veel meer armoe, veel minder criminaliteit. met die vermaledijde ""rechtse"" Colijn..!!! En gaat u zich nu opeens opwerpen als verdediger van van Agt.. hypocrieter kan het niet na die onbeheerste anti-religieuze tirades van u.. haha.!!!!


Van: marco
Titel: lekker inhoudelijk meneer Lodder
Ongefundeerde beschuldigingen omtrent de oorzaken van criminaliteit, en wat u daar zoal onder verstaat. Inhoudsloos gefulmineer op oud CDA politici. Ontluistering in je eigen zotte hoofd zul je bedoelen. Kom eens met een logisch opgebouwd stuk zou ik zeggen, of vind u het logisch om vanuit de heup te schieten op alles wat beweegt (met rechts natuurlijk)?
Zullen we eerst eens luisteren naar het radioprogramma alvorens een te grote broek aan te trekken?Er zijn 52 reacties.    
    

Reageer

U kunt hier reageren op de uitzending.
Uw reactie verschijnt direct online.

Naam:


Email:


Titel:


Reactie:
verstuur