Artikelen
Foto's
De God van Nederland
Herhaling
    Naam: redactie
    Email:
donderdagochtend 11 uur wordt deze uitzending herhaald. Helaas heeft de redactie er geen invloed op dat deze aflevering eerder is begonnen dan vermeld werd in de gidsen. Wij betreuren dat zeer.  Boek 'Nieuw Religieus Peil'  
  Nieuw Religieus PeilIn het boek 'Nieuw Religieus Peil'  wordt duidelijk dat voor veel mensen het geloof een actuele rol speelt in hun leven. Door het toevoegen van bijbelfragmenten en gespreksvragen is deze uitgave zeer geschikt voor het gebruik in groepen. Bij het boek horen twee dvdís met documentaires. Een uitgave in samenwerking met de IKON, Dagblad Trouw en het Catharijneconvent. Lees meer  
   
  Godsverlangen of godsdienstwaanzin? Oftewel: 'Knielen op een bed violen'. Niet eerder in de Nederlandse literatuurgeschiedenis verkocht een boek in een jaar tijd 300.000 exemplaren. En een verfilming staat op stapel. Schrijver Jan Siebelink, scenarist Gerard Soeteman en regisseur Paul Verhoeven over sluimerend calvinisme in de lage landen.  
 
  De geldlopers van de kerk (Emiel Hakkenes)  
  Zalencentrum Onder de Toren in Elst (hartje Betuwe) is wat je noemt multifunctioneel. Op de eerste verdieping repeteert een koor, in een zaaltje beneden is de bridgeclub bijeen en vlakbij de bar spelen mannen darts. Aan de andere kant van de bar zitten drie vrijwilligers van de Protestantse Gemeente. Hun tafel is volgestouwd met bundels enveloppen van de jaarlijkse geldwervingsactie Kerkbalans. Vijftienhonderd enveloppen zijn het, met evenzoveel acceptgiro's. Zeventig 'lopers' zijn nodig om ze allemaal te bezorgen. Dat is volgens Adri Smelt, coŲrdinator van de vrijwilligers, 'een hele onderneming', die vraagt om 'een stukje delegeren'.

Bijna zeven miljoen Nederlanders, protestants, rooms-katholiek, doopsgezind, remonstrants en oud-katholiek, ontvangen jaarlijks in januari de acceptgiro van Kerkbalans. Onder het motto 'Een kerk is heel wat waard' vraagt de plaatselijke gemeente een bijdrage.