Artikelen
Foto's
De God van Nederland
Herhaling
    Naam: redactie
    Email:
donderdagochtend 11 uur wordt deze uitzending herhaald. Helaas heeft de redactie er geen invloed op dat deze aflevering eerder is begonnen dan vermeld werd in de gidsen. Wij betreuren dat zeer.  Boek 'Nieuw Religieus Peil'  
  Nieuw Religieus PeilIn het boek 'Nieuw Religieus Peil'  wordt duidelijk dat voor veel mensen het geloof een actuele rol speelt in hun leven. Door het toevoegen van bijbelfragmenten en gespreksvragen is deze uitgave zeer geschikt voor het gebruik in groepen. Bij het boek horen twee dvds met documentaires. Een uitgave in samenwerking met de IKON, Dagblad Trouw en het Catharijneconvent. Lees meer  
   
  Godsverlangen of godsdienstwaanzin? Oftewel: 'Knielen op een bed violen'. Niet eerder in de Nederlandse literatuurgeschiedenis verkocht een boek in een jaar tijd 300.000 exemplaren. En een verfilming staat op stapel. Schrijver Jan Siebelink, scenarist Gerard Soeteman en regisseur Paul Verhoeven over sluimerend calvinisme in de lage landen.  
 
  De kneepjes van het vak moeten ze nog leren (Pieter van der Ven)  
  'Wijdelingen', 'uitverkorenen', 'dierbare zonen', 'rechtschapen medewerkers van de bisschoppen' - de katholieke kerk, die het gewijde ambt als wezensnoodzakelijk ziet voor ziel en zaligheid, bejegent haar aanstaande priesters verre van gemeenzaam. Nieuw-gewijden, neomisten moeten zeker nog veel leren, de kneepjes van het herdersvak, oog en hart oefenen voor wat klein en gekrookt is. Toch zijn ze maar mooi gewijd tot middelaar van geheimen, in persoon van Christus.

In Roermond ondergaat de monumentale Sint Christoffel een grondige restauratie. Tijdelijk dient de Heilige-Geestkerk als kathedraal, een ruimlichte koepelkerk, zakelijk, jaren vijftig, die voor vertoon, mysterie en wierook minder geschikt is. De drie wijdelingen die voor de zetel van bisschop Frans Wiertz worden opgeroepen zijn geen groentjes. En is grijs, nummer twee grijzend, nummer drie ruim dertig. Samen zijn ze 120 jaar.