Artikelen
Foto's
De God van Nederland
Herhaling
    Naam: redactie
    Email:
donderdagochtend 11 uur wordt deze uitzending herhaald. Helaas heeft de redactie er geen invloed op dat deze aflevering eerder is begonnen dan vermeld werd in de gidsen. Wij betreuren dat zeer.  Boek 'Nieuw Religieus Peil'  
  Nieuw Religieus PeilIn het boek 'Nieuw Religieus Peil'  wordt duidelijk dat voor veel mensen het geloof een actuele rol speelt in hun leven. Door het toevoegen van bijbelfragmenten en gespreksvragen is deze uitgave zeer geschikt voor het gebruik in groepen. Bij het boek horen twee dvdís met documentaires. Een uitgave in samenwerking met de IKON, Dagblad Trouw en het Catharijneconvent. Lees meer  
   
  Godsverlangen of godsdienstwaanzin? Oftewel: 'Knielen op een bed violen'. Niet eerder in de Nederlandse literatuurgeschiedenis verkocht een boek in een jaar tijd 300.000 exemplaren. En een verfilming staat op stapel. Schrijver Jan Siebelink, scenarist Gerard Soeteman en regisseur Paul Verhoeven over sluimerend calvinisme in de lage landen.  
 
  En nu gaan we nog even stil danken (Elma Drayer)  
  Zwolle, maandagavond rond zessen. Exportmanager Huib Eijkelestam (41) rijdt het garagepad op, klikt zijn auto op slot, zwaait de voordeur open. "Even verkleden", zegt hij, en hij beent de trap op. In de keuken is zijn vrouw Hetty (41, activiteitenbegeleidster) in de weer met het eten. Dochter Lydia (12) dekt intussen de tafel. Zoon Luc (10) laat trots zijn nieuwe gitaar zien. "Ik kan al heel veel spelen, hoor."

In de woonkamer zijn de meubels licht, de vloeren van hout, een bos pioenrozen siert de salontafel. Alleen wie goed kijkt, ziet de kleine tekenen: het lokale kerkblad in de lectuurmand, Nico ter Linden onder op een stapel, de Nieuwe Bijbelvertaling in de boekenkast.