Artikelen
Foto's
De God van Nederland
Herhaling
    Naam: redactie
    Email:
donderdagochtend 11 uur wordt deze uitzending herhaald. Helaas heeft de redactie er geen invloed op dat deze aflevering eerder is begonnen dan vermeld werd in de gidsen. Wij betreuren dat zeer.  Boek 'Nieuw Religieus Peil'  
  Nieuw Religieus PeilIn het boek 'Nieuw Religieus Peil'  wordt duidelijk dat voor veel mensen het geloof een actuele rol speelt in hun leven. Door het toevoegen van bijbelfragmenten en gespreksvragen is deze uitgave zeer geschikt voor het gebruik in groepen. Bij het boek horen twee dvd’s met documentaires. Een uitgave in samenwerking met de IKON, Dagblad Trouw en het Catharijneconvent. Lees meer  
   
  Godsverlangen of godsdienstwaanzin? Oftewel: 'Knielen op een bed violen'. Niet eerder in de Nederlandse literatuurgeschiedenis verkocht een boek in een jaar tijd 300.000 exemplaren. En een verfilming staat op stapel. Schrijver Jan Siebelink, scenarist Gerard Soeteman en regisseur Paul Verhoeven over sluimerend calvinisme in de lage landen.  
 
  Samen een kaarsje branden in Tubbergen (Elma Drayer)  
  Kwart over zes. Op het koor van de robuuste basiliek St. Pancratius te Tubbergen zijn de dominee en de pastoor, beiden in burgerpak, aan het repeteren. Alleen de koster scharrelt rond, verder is de kerk nog leeg. Bescheiden klinkt de zangstem van de dominee, geroutineerd die van de pastoor. "Zo'n gezongen zegen", zegt de dominee, "dat vind ik héél mooi." "Welke kleur draag jij straks?", vraagt de pastoor. "Groen", zegt de dominee. "Da's een goeie kleur", zegt de pastoor.

Sinds afgelopen woensdag vieren de kerken wereldwijd de jaarlijkse 'Week van Gebed voor de Eenheid van de Christenen'. Want al zijn zij onderling hopeloos verdeeld, christenen vinden het hun plicht te blijven stréven naar verzoening. Ook in Nederland zijn er talloze lezingen, bijeenkomsten, en vooral 'oecumenische gebedsdiensten'. De landelijke Raad van Kerken levert liturgisch materiaal. Thema dit jaar: 'Ben ik in hun midden'.