Home Archief Over De Donderdag Documentaire Bestelinformatie Nieuwsbrief Contact
   
DIT GAAT NOOIT MEER WEG
  donderdag 12 januari 2006, 23.05 - 23.55 uur, Nederland 1
 
Reageer op de uitzending
Relevante links
Bekijk stream
  Leven in een blijf-van-mijn-lijf-huis

Een documentaire over mishandelde vrouwen die de eerste stappen zetten naar een nieuw leven na het geweld. De makers verbleven enkele maanden in een Amsterdams blijf-van-mijn-lijf-huis en konden zo een intiem portret maken van het dagelijkse leven van drie vrouwen waarin tranen, geroddel, komische momenten en drama's elkaar in een zeer rap tempo afwisselen.
In het vrouwenopvanghuis zitten Mirella, Sylvia en Johanna bij elkaar. Zij zijn bij hun gewelddadige partners weggelopen. In een poging hun leven opnieuw te structureren en te begrijpen wat er is gebeurd praten ze met elkaar, varen ze tegen elkaar uit, lachen ze samen, maar het meest van alles telefoneren ze.

Hoewel ze dromen van een nieuw leven en een nieuwe liefde kunnen de vrouwen zich niet losmaken van de mannen voor wie ze gevlucht zijn. Ondanks de ruzies en het lichamelijke geweld vinden ze het moeilijk compleet met hun exen te breken: de ruzies over schulden en de kinderen gaan gewoon door per telefoon.
  Zonder commentaar registreert de film zowel het gekibbel en gekissebis als de onderlinge steun die de vrouwen bij elkaar vinden.
'Dit gaat nooit meer weg' kwam tot stand met financiŽle steun van CoBo Fonds, Film Fonds, Stimuleringsfonds en het VSBFonds.

 


Regie : Petra Lataster-Czisch en Peter Lataster
Scenario : Petra Lataster-Czisch
Camera : Peter Lataster
Productie: Cobos Films BV


Relevante links
 

www.documentaire.nl

Laatste reacties
donderdag 22 december
Naam: Redactie Donderdag Documentaire
Email:
Dit gaat nooit meer weg
U kunt hier reageren op de uitzending. Uw reactie verschijnt direct online.
Reageer
 
Bekijk alle reacties of reageer zelf
 
Home Archief Over De Donderdag Documentaire Bestelinformatie Nieuwsbrief Contact