Home Archief Over De Donderdag Documentaire Bestelinformatie Nieuwsbrief Contact
   
HAAGSE SJONNIE
  donderdag 15 juni 2006, 22.47 – 23.40 uur, Nederland 1
  Haagse Sjonnie
Reageer op de uitzending
Relevante links
Bekijk stream
  Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.


Haagse Sjonnie gaat over de rasechte Hagenees. Blank, autochtoon en met een onvervalst Haags accent. Vrije jongen, trouwe supporter van ADO Den Haag en met ‘schijt aan alles’. Hoofdpersoon Sjonnie is het Haagse typetje, in levenden lijve.
Haagse Sjonnie en anderen Sjonnie, zijn vrouw Yo en de kinderen hebben geen makkelijk leven achter de rug. Maar er is altijd hoop op betere tijden en Sjon heeft nu een droom: een succesvol growshop-imperium opbouwen voor zijn hele familie. Hoewel het beginnen van een eigen zaak op zich al een gevecht is, worden zijn plannen ook nog eens aan alle kanten bedreigd door overheidsinstanties als de woningbouwvereniging, de belastingdienst en de gemeente. Als een ware hooligan voert Sjon een persoonlijke oorlog met het gezag om zijn idealen te kunnen verwerkelijken.
  De documentaire geeft inzicht in het denken en voelen van een rasechte Haagse familie en in Sjonnies wens om voorgoed af te rekenen met het verleden. Filmmaker Joost van der Valk: “Als kijker krijg je sympathie voor Sjonnie en ga je met je eigen grenzen schuiven. Hij zet je aan het denken over je persoonlijke normen en waarden. Uiteindelijk leer je daardoor niet alleen mensen als Sjonnie, maar ook jezelf beter kennen.”

 


Regie: Joost van der Valk, productie: Raymond van der Kaaij; eindredactie: Margje de Koning

Dit is een co-productie van IKON TV en Revolver Films.


Relevante links
 

www.documentaire.nl

Laatste reacties
zaterdag 28 september
Naam: Redactie Donderdag Documentaire
Email:
HAAGSE SJONNIE
U kunt hier reageren op de uitzending. Uw reactie verschijnt direct online.
Reageer
 
Bekijk alle reacties of reageer zelf
 
Home Archief Over De Donderdag Documentaire Bestelinformatie Nieuwsbrief Contact