Mensjesrechten

2013-2014 ALL 20 min

Mensjesrechten zijn de jeugddocumentaires van de IKON waarin de rechten van kinderen centraal staan. De nieuwe serie Mensjesrechten: vanaf zondag 26 oktober, op Zapp!

Afl.7 Hagelslag 4-ever!


Nicky (12) is arm. Haar moeder is werkloos en doet elke week boodschappen bij de voedselbank. Nicky werd wel eens gepest omdat ze arm is. Want als je arm bent is er weinig geld voor nieuwe kleren of een cool verjaardagskado. Toch is Nicky best gelukkig. Ze is creatief en kan genieten van kleine dingen. Ze vindt het bijvoorbeeld fijn om met haar familie veel voor anderen te doen. Nicky besluit om mee te doen aan een protestmars tegen armoede omdat ze wil laten zien dat je je voor armoede niet hoeft te schamen. Hagelslag 4-ever! gaat over het recht om op te groeien in een gezonde omgeving: met gezond eten en drinken, voldoende kleding en een warm huis.

Scenario & Regie: Willem Baptist
Camera: Jefrim Rothuizen
Geluid: David Spaans
Editor: Patrick Schonewille
Research: Saskia Fris
Productie: Anouk Donker
Eindredactie: Saskia Wielinga

Met dank aan:
Basisschool De Alm & juf Marjolein, familie Van Keulen, familie Berkers-Rommen, familie van Baast, familie Koster, Karel Suers, Hall of Fame / Ladybird Skatepark Tilburg, Gerdien Wolthaus Paauw, Georganiseerde Weldaad, Bart Hard, Nick Swarth, Dance Power, John Meulendijks, Ellen Rooyendijk, Clasine Schraa, Ilze Zeben, De Schatkist / 13volt, Silvia van Dijk, Samsam Magazine, Verantwoord Anders, SP Tilburg

Mensjesrechten, Zondag 14 December, 11:20 uur, NPO 3


Wij werken samen met:

REACTIES