Mensjesrechten

2013-2014 ALL 20 min

Mensjesrechten zijn de jeugddocumentaires van de IKON waarin de rechten van kinderen centraal staan. De nieuwe serie Mensjesrechten: vanaf zondag 26 oktober, op Zapp!

Afl.8 Sisi & Wanwan (Laatste aflevering)


De eerste jaren van de kleine Sisi en Wanwan in het Chinese weeshuis zijn zwaar. Ze krijgen geen aandacht, hebben honger en niemand begrijpt waarom ze niet praten. Pas in Nederland blijkt dat de tweelingzusjes slecht kunnen horen en zien. Sisi en Wanwan krijgen hulp en wat heel bijzonder is, ze spelen nu zelfs harp! De meiden vinden het moeilijk te begrijpen dat zij zoveel kansen krijgen en Chinese wezen die precies zo oud zijn als zij, niet meer geadopteerd mogen worden. Deze winter trekt de tweeling met hun harp het dorp door, om geld voor hun leeftijdsgenootjes in te zamelen.

'Sisi & Wanwan' gaat over het recht om geadopteerd te worden als er niemand anders is die goed voor je kan zorgen.

Wil je Sisi en Wanwan steunen? Kijk dan op Facebook!

Scenario & Regie: Annelies Kruk 
Camera: Nicole Batteke, Anneke de Lind van Wijngaarden, Annelies Kruk 
Geluid: Anneke de Lind van Wijngaarden, Annelies Kruk
Montage: Anneke de Lind van Wijngaarden, Aartjan van der Linden
Research: Saskia Fris 
Productie: Anouk Donker 
Eindredactie: Saskia Wielinga

Met dank aan:
Familie Mooring, Ruud Mourik, Marjatta Fehres, André van Aarle, Walter Broeders, Marvin van Ginkel, Marije Groen, Bonaventura College, Kreatief Danscentrum, Onze-Lieve-Vrouwe-Geboortekerk, De Troubadour Harpen, Tuincentrum De Mooij, Verzorgingshuis Wijdehof locatie Jacobus, FGS He Hua Tempel

Zondag 21 December, 11.10 uur, NPO 3 

Wij werken samen met:

REACTIES