Mensjesrechten

2013-2014 ALL 2 SEIZOENEN 15 min

Mensjesrechten zijn de jeugddocumentaires van de IKON waarin de rechten van kinderen centraal staan. De nieuwe serie Mensjesrechten: vanaf zondag 26 oktober, om 12.15 uur op Zapp!

Nieuwe serie Mensjesrechten vanaf 26 oktober
Elk kind heeft recht op een gelukkig leven!

Daar gaan de nieuwe acht jeugddocumentaires van de IKON-serie Mensjesrechten over. Komende zondag 26 oktober start het nieuwe seizoen met de film 'Hoe Ky Niels werd'. Deze ging onlangs in première op het Cinekid festival en werd enthousiast ontvangen.

Mensjesrechten is gebaseerd op de Rechten van het Kind, zoals omschreven in het Internationaal Kinderrechtenverdrag. In de documentaires staat het verhaal van één kind centraal, verteld vanuit zijn eigen belevingswereld. 

Waargebeurde verhalen in Mensjesrechten vanaf zondag 26 oktober, om 12.15 uur op Zapp.

Benieuwd naar de eerdere uitzendingen van Mensjesrechten? Selecteer het jaar '2013' links op de pagina en bekijk de afleveringen uit ons archief.

De eerste twee afleveringen van de serie van 2014 gingen op zondag 12 oktober feestelijk in première op het Cinekidfestival, tijdens een speciale dag over kinderrechten. Kijk voor meer info op Cinekid.nl

Je kunt zelf ook nog veel meer doen met de documentaires, zoals er je spreekbeurt over houden of met je hele klas discussiëren over de thema's in de film. Wil je weten hoe je dat kan doen of zoek je meer info over kinderrechten? Kijk dan op de sites van bijvoorbeeld uitgeverij Malmberg, IDFA, Cinekid, SamSam, Jeugdjournaal. Of klik hieronder op de logo's van de organisaties met wie wij samenwerken.

De serie Mensjesrechten is ook vertaald in het Engels omdat wij vinden dat kinderen over de hele wereld het moeten kunnen zien. De films worden ook vertoond op internationale festivals. Nieuwsgierig? Kijk dan op: Justkids.tv

Noot voor de redactie: voor viewings of andere info, stuur een e-mail naar communicatie@ikon.nl.

Wij werken samen met:

REACTIES

DELEN