Nieuwe serie Mensjesrechten in aantocht!

Mensjesrechten

schaduw
Nieuwe serie Mensjesrechten in aantocht! Reageer op de uitzending
Bekijk de laatste uitzending

shcaduw


Ieder kind heeft recht op een gelukkig leven! Daar gaat de serie jeugddocumentaires van de IKON over. In iedere aflevering staat één kind centraal. We zijn momenteel druk bezig met de nieuwe afleveringen van Mensjesrechten die vanaf dit najaar worden uitgezonden. Een daarvan gaat over Gabriël.

Gabriel

Gabriël
Dit is Gabriël van 14. Hij woont in Fortaleza (Brazilie), de stad waar het Nederlands elftal a.s. zondag speelt. Hij is helemaal niet blij met het WK in zijn stad want daardoor is zijn buurtje gesloopt en zijn voetbalveldje dient als opslag voor bouwmaterialen. Maar hij is in actie gekomen op een blog en maakt filmpjes over het onrecht dat zijn gemeenschap wordt aangedaan. Hij wordt een van de nieuwe hoofdpersonen in de nieuwe serie Mensjesrechten, die in november van start gaat!

Bekijk hieronder alvast een kort filmpje van Gabriël in het Jeugdjournaal.Luister ook alvast naar een interview met regisseur Els van Driel op BNR nieuwsradio hierover. Zij is net terug uit Fortaleza.

Jouw verhaal?
Wij zijn op zoek naar kinderen die hun verhaal willen vertellen. Ken jij iemand die geschikt is voor onze serie? Mail dan naar: ikon@ikon.nl. Natuurlijk wordt alle informatie vertrouwelijk behandeld. De verhalen zijn gebaseerd op de rechten van het kind, zoals omschreven in het internationale Kinderrechtenverdrag. Bijvoorbeeld het recht op onderwijs, bescherming tegen kinderarbeid of het recht op een veilig thuis. De serie Mensjesrechten kan voor educatieve doeleinden gebruikt worden en maakt kinderen, zonder te (ver-)oordelen, bewust van hun eigen situatie.

Over de serie
De nieuwe achtdelige serie van Mensjesrechten zal dit najaar van start gaan. Kijk tot dan via Mensjesrechten.nl of Uitzendinggemist.nl naar de laatste vijf IKON-jeugddocumentaires voor 'EchtGebeurd' die vorig jaar op Zapp werden uitgezonden.

De serie is gebaseerd op de al bestaande serie 'Mensjesrechten', een samenwerkingsverband tussen de IKON, HUMAN en Amnesty International.

 The website www.mensjesrechten.nl is also available in an English version called www.justkids.tv